2 september 2013

Final - vinst i Laitis folkracecup Boden/Älvsbyn

Efter mycket tjorv, en trasig bakruta till personbilen och punktering kom vi ändå till Boden och Älvsbyn, är helnöjd med resultatet!

Boden
I Boden överraskade min faster Kerstin med tröjor så hela Team Saivis som var där hade tröjor, utom jag som körde tävlingen.

Hela dagen flöt på bra, med 3 kvalvinster var jag först att välja startspår till A-Finalen för juniorerna.Finalen var mycket mer spännande än kvalen. Efter att ha missat växeln i starten så kom jag ut trea men körde upp i ledning efter några varv.

Efter en strulig start såg det ut som att jag gick mot vinst, ledde ända till sista kurvan där jag blev omkörd av Oskar Ågren BKD Gällivare. När vi försökte varva en bil så tog han chansen och kom om mig också!

Kan inte vara missnöjd med dagen, har haft riktigt roliga körningar och bilen har fungerat perfekt på Bodens bana. I slutet så körde Oskar Ågren ju bättre än mig.Älvsbyn

Tyvärr har jag inte fått några bilder från Älvsbyn ännu, de kommer senare idag och då kommer det ut en ny uppdatering med mycket bilder!

Vi var fler juniorer i Älvsbyn vilket gör det mycket svårare att ta sig till A-Final. Hela den här dagen började konstigt. Det vart oväntade förskjutningar av olika skäl, tävlingsledaren och resten av funktionärerna försökte göra det bästa av det och till slut blev det en bra, men sen dag!

Har aldrig testat Älvsbyns bana förut så detta var första gången, tyckte den var riktigt rolig och efter första heatet fick jag också till körningen mycket bättre. Jag hade inte den bästa bilen att köra på den här banan eftersom man fick växla 1an mycket men det gick bra. 

Efter tre kvalvinster kände jag banan ganska väl, tog starten efter en tuff kamp med Sofia Lundberg men jag vägrade ge mig. Kunde sen hålla ledningen över målflaggan. Det var en rolig avslutning på Laitis folkracecup som jag nu vann.

Mer bilder och även filmerna från helgen kommer upp senare i veckan.

Måste också tacka för sponsringen jag har fått, bland annat bud för att få behålla min bil.

4 kommentarer:

 1. Snygg bild på oss, lånade den till facebook/ Oskar Å

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gör det! Har mer bilder, där båda finns och även när du är ensam. Har försökt skapa ett album men facebook vill inte så ska ladda upp de senare.

   Radera
 2. Grattis till vinsten av både Älvsbytävlingen och även Laitis Folkracecup 2013.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så mycket! Och tack för alla filmer, att du har orkat följa med överallt betyder mycket.

   Radera