16 september 2013

Resultatet från Krokom

Först vill jag bara tacka Daniel Grande som gjorde det möjligt för mig att köra i Krokom, delning av bil och fixade även boende. Tack till alla andra som också har hjälpt till, det blev en bra helg!

Tävlingen gick inte som väntat i Krokom, det var i princip första gången jag körde en bakhjulsdriven bil, har testat 5 varv innan den här tävlingen.

Det var 32 startande juniorer och 21 av dem gick till final. A, B, C och även D.


Mitt första heat tog jag det ganska lugnt, kände på hur bilen gick och även hur jag skulle köra. Det gick ändå rätt bra och kom 3a i det heatet, över förväntat kan jag ju säga!

Andra heatet gick lika bra det, jag tog starten och ledde tills jag tog alternativspåret. Då kom 2 bilar förbi mig men jag kunde hålla 3:e platsen även i det här heatet.

Tredje heatet gick inte lika bra. Missade starten och hade ytterkurva så jag var sist efter första kurvan. Tog alternativet direkt och klarade inte av att köra ikapp de andra!

Jag var 2:a in i D-Finalen med mina poäng, valde innerkurva startspår 1. Jag tog starten i finalen men blev vänd i första kurvan. Hamnade långt efter och stresskörde. Såg att jag kom lite närmare hela tiden men då gjorde jag bort mig och bilen satt i räcket. Det behövs lite riktningsjobb men annars klarade den sig.

Blev 5a i D-Finalen eftersom en bil avbröt heatet!
Det är ingen risk att skärmen tar i däcket, det är väl cirka 20cm ifrån skulle jag tro!

Är nöjd med helgen även fast jag blev vänd i finalen. Hade aldrig trott att jag skulle ta mig till final med 32 startande juniorer och första gången med bakhjulsdrivet.

Har ju även filmat så ska börja ladda upp det på Youtube idag eller imorgon.

Tack alla som har hjälpt till i Krokom!

6 kommentarer:

 1. Bussigt av Daniel Grande att låna ut bilen, fixa skjuts och boende! Kul läsning om tävlingen. Och kul att du testade bakhjulsdrift.
  Kerstin

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo det var roligt att han lånade ut den, nu har jag testat det också!

   Radera
 2. Kul läsning. Känns nästan som att jag var på plats och tittade på tävlingen. Det gick ju bra för att vara första gången med bakhjulsdrift.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du får kolla den på youtube sen! Jo är helnöjd med resultatet faktiskt.

   Radera
  2. Nu har jag sett filmerna från din körning i Krokom. Det är en massa rattande vill jag påstå. ;-) Du är på väg åt fel håll flera gånger. Det såg faktiskt lite svettigt ut, kanske du skall hålla dig till framhjulsdrift. Men för att vara första gången med bakhjulsdrift så gick det ju väldigt bra.

   Radera
  3. Det är massor med rattande ser jag nu, tänker inte på det medans jag kör! Jag tror jag håller mig till framhjulsdrift, det brukar ju gå bra.

   Radera