22 september 2013

Regntävling i Jokkmokk

Igår var jag på en riktigt regnig tävling i Jokkmokk, blandade resultat och avbrutna heat för många förare.

Tror nog att ni kan förstå hur blött det är när ni får se bilderna och filmerna från tävlingen. Bilder kommer här nedanför, men filmerna får ni vänta ett litet tag på!

Alla mina heat var spännande. Det var så otroligt halt på banan så det var riktigt svårt att köra fort, på vissa ställen stod vi nästan stilla. Det var ändå en rolig tävling, trots allt regn, lera och bärgningar.

Foto av Eilert Gezelius.
På bilden från vänster är David Hjertberg, Oskar Andersson och Alexander Aronsson.
I mitt första heat tog jag starten. Jag körde ganska lugnt men vann heatet ändå troligast p.g.a att alla andra också halkade runt på banan.

I mitt andra heat tog Fredrik Isaksson starten. Jag låg sist men kunde köra upp mig till en andraplats redan efter första kurvan. Fredrik behöll ledningen hela heatet och jag kom in som 2a.I mitt tredje heat var jag också sist i starten, vek framför 2 bilar i första kurvan och var ut 2a där åter igen efter Fredrik Isaksson.

Jag gick in på alternativet direkt och kom ut 2a, lyckades köra ikapp Fredrik nog mycket för att sedan gå om han när han tog alternativspåret. Jag vann det heatet tätt följd av Fredrik.Då var det A-Final. Jag och Fredrik låg på samma poäng men jag fick välja startspår först eftersom jag vann heat 3 som är den viktigaste. Jag valde startspår ett, men bilen orkade inte med i starten så Fredrik ledde genom första kurvan medan jag fightades med Filip Högnelid. Jag kom ut 2a efter Fredrik och jagade ikapp det lilla avståndet han hade, sen gick mina torkare sönder på 2a varvet. Då var det färdigkört! Fredrik vann överlägset A-Finalen.

Tack till alla som har varit och kollat även när det varit så dåligt väder! På bilden är min farmor som brukar vara och kolla folkrace i alla väder, hon har också sponsrat mig med bud. Tack!

1 kommentar:

  1. Vilken tur att vi kom fram till Jokkmokk till heat tre som du vann så briljant trots punktering - fast det kanske du inte ens hann märka i lervällingen på banan. Trist att vindrutetorkarna pajade i finalen, men klokt att du stannade.
    Hälsningar från faster Kerstin i Oskars fanclub

    SvaraRadera