19 augusti 2013

Fälgåkning i Piteå.

Nu har jag kommit hem från Folkracefestivalen i Piteå. Det var en riktigt spännande helg även om det regnade under hela lördagen.

De två första heaten vann jag. Jag tog starten i båda och med innerspår kunde jag komma bra ut i kurvan. Heat 3 gick det lite tyngre, banan hade blivit gropig och bilen tog i under på vissa ställen. Blev 2a i det här heatet efter Simon Hedestig som gjorde ett riktigt bra heat. Det var på lördag när det regnade riktigt mycket.

På söndagen så var det bara lite halkigt till första heatet och helt upptorkat till andra.

Jag vann heat 4 & 5 så jag var först in i A-Finalen och fick välja spår!

A-Finalen är en helt annan historia. Jag ledde ut i starten men fick punktering på ett bakdäck redan i första kurvan. Trots det fortsatte jag köra och blev endast omkörd av Alexander Avander när jag tog alternativet! Jag körde på fälgen sen första kurvan men tog mig i mål som 2a med marginal, var inte långt från Alexander som nu vann.

Här är en bild på min fina fälg. Den går nog kanske inte att använda mer tyvärr. Tur att vi har reserv. Det kan ju behövas ifall det ska fortsätta såhär!

Även om det blev tjorv i A-finalen så är jag nöjd över helgen, har varken rullat eller fått svartflagg som jag har lyckats med 2011 och 2012.

Fick också behålla bilen, Saab V4an som får nu vila ett tag. Vi får se vad det blir för bil nästa helg då jag ska köra i Kalix.

Måste också få tacka mina sponsorer, framförallt Dr Krall, Energigymnasiet, Imega display och Racepart men också de privatpersoner som har sponsrat med bland annat stödbud och bränsle!

Tack!

6 kommentarer:

 1. Ja du är för härlig. Att i Finalen med punka på vänster bakhjul ha tid att justera innerbackspegeln medans du jagar ledaren är ju bara för cooooolt. Ett stort grattis till din fina körning.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så mycket! Man måste ju kunna se bakåt också för att kunna stänga, det är viktigt med speglar haha..

   Radera
 2. GRATTIS Verkligen bra kört synd det där med punkan i finalen.
  Ove Ö

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så mycket! Alla filmer finns uppe på Youtube nu också, kommer att länka till dem senare här på bloggen.

   Radera
 3. Verkligen jättebra kört! Jag kollade på YouTube och det var spännande även om jag visste hur det skulle gå. Jag håller med Saivis, det ser verkligen coolt ut när du fixar med backspegeln.
  Kerstin A

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Det är sånt där jag själv inte tänker på medans jag kör faktiskt, man bara gör det :-)

   Radera