7 juli 2013

Tävlingen i Jokkmokk!

Har varit och tävlat i Jokkmokk igår, dagen började inte så bra körde sönder bilen redan på träningen så jag missade första heatet. Efter mycket skruvande för att få lös den smälta fläkten så upptäckte vi mer fel, bränsleledningen hade lossnat under bilen så det var bara krypa dit under och skruva det också!


 Foto av Eilert Gezelius

 Foto av Eilert Gezelius

Andra heatet började bra, jag tog starten och höll ledningen tills jag körde för fort, klarade av att hålla mig på banan men i samma kurva nästa varv åkte jag av och långt ner i buskaget. Klarade av att backa upp och faktiskt köra om så jag slutade 3a i det heatet!

Tredje och sista heatet, det var nu jag insåg att jag skulle hamna i B-Final även om jag vann så jag hade bestämt mig för att ta det lugnt så att jag skulle gå i mål och kanske få en bra plats i B-Finalen så jag får välja ett bra spår, Jag tog starten och sedan körde jag upp en liten lucka. Gjorde bort alternativet fort och förlorade då ledningen men kunde snabbt jaga ikapp och sedan ta över ledningen när Oskar Ågren som var i ledningen tog alternativspåret.

Finaldags. Jag var först in i B-Finalen och valde spår ett eftersom jag tyckte att det är det självklara valet. Då har man innerspår även om man är efter i starten, sagt och gjort nu står jag där på startspåret och starten går, i startsmällen åker jag av banan och tänkte att nu var allt kört men jag lyckas ta mig upp på banan som andra och kunde snabbt göra bort alternativspåret och köra ikapp Sofie Öhman som då låg i ledning. Jag vann B-finalen och kom in som runner up i A-Finalen.

Nu gick slangen av till kylaren som jag oturligt nog inte hade med, fick springa runt hela depån och alla som kunde försökte hjälpa mig! Till slut så hittade jag en slang som passade, fick den av Jonas  Isaksson och tack vare honom kunde jag då köra A-Final! Fick klart bilen ungefär 3 minuter innan starten skulle gå så hoppade in i bilen och åkte ut till startplattan, eftersom jag hade kommit från B-Final fick jag inte välja spår utan blev tilldelad det som var över, startspår sex.

Starten går och jag känner att jag är snabbast på plattan, drar ifrån och i första kurvan leder jag! Allt går väldigt bra och får en liten lucka till bakåtvarande förare, kör då in i alternativet men kommer ut som två då Sofia Lundberg kör om mig. Håller mig bakom henne och tar över ledningen just innan alternativspåret! Kör sedan fritt resterande varv.

Är väldigt nöjd över helgen, startade dåligt men tack vare min mekaniker och annan hjälp slutade dagen toppen! Två finalvinster och jag vann även 500 kr sponsrat av Porjus åkeri! Första gången jag vinner två finaler. Filmerna kommer ut snart!Gunnar är du nöjd med mig nu?

4 kommentarer:

 1. Tjusigt Oskar och mycket roligt skrivet. Man får väl ta och gratulera till dubbelvinsten också..

  /Fabbo

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Jo det blev en helvändning på dagen.

   Radera
 2. Jag såg att NSD uppmärksammade din seger. Grattis!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo såg det, jätteroligt när man får synas i tidningen! Tack så mycket.

   Radera