27 juli 2013

Folkrace i Gumboda!

Har varit och tävlat i Robertsfors (Gumboda) idag. Det blev ingen tävling i Skellefteå, så det var bara den här tävlingen vi var på. Dagen har gått bra, vann alla heat även om jag aldrig riktigt fick till några bra starter.

Det har varit varmt ute, alldeles för varmt för att köra folkrace i stora arbetskängor med stålhätta. Har alltid påstått att man gasar mer med tyngre skor...

Men åter till tävlingen. Så var det finaldags. Även om alla heat hade gått bra, så är man så klart nervös ifall bilen ska hålla eller om man ska klanta bort sig rejält. Men så blev det inte, jag var tvåa i starten och höll andraplatsen tills bilen framför mig tog alternativet, då körde jag om och fick en lucka!

Blev avflaggad med målflagg för tidigt. Så klart var det ett missförstånd och det märkte jag, så jag körde ändå 5 varv och då bli avflaggad 2 gånger!

Det var totalt 11 anbud på Mazdan jag körde, tror den åkte till Umeå och ska köras i Övik nästa tävling som går där om jag har fattat rätt. Tråkigt att förlora en bil, men det är ju också bra att man kan köpa bilar på tävlingar.

Bilder, filmer och mer utförliga inlägg kommer senare, jag är ju ännu på semester men tänkte att jag kan uppdatera här nu när jag har fungerande internet igen.

Mer uppdateringar kommer inom kort.

4 kommentarer:

 1. Superkul - grattis till vinsten!
  Trist att du blev av med Mazdan så snabbt efter allt jobb du och din mekaniker har lagt ner. Nu får ni skruva vidare i den andra bilarna.
  Kerstin

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så mycket! Jo det blir att skruva i alla andra bilar, det tar ju aldrig slut. I vinter ska vi försöka ha alla klara.

   Radera
 2. Grattis till segern, det var en kul tävling på en rolig bana.
  Jag har lagt upp filmerna på Youtube.
  Fabbo

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Får försöka kolla dom och även ladda upp på min kanal så det blir tillgängligt för fler. Det blir när jag kommer hem.

   Radera