25 juni 2020

Mot Höljes



Förberedelser inför Höljes

 

Det är rätt mycket som hänt under de senaste veckorna för att vi ska kunna komma till start i Höljes, mycket tid i garaget och träningar m.m. Går igenom mycket av det som hänt här
nedanför.







 Här går Anders igenom förgasarna, vi hade lite problem med att den ville spotta i slutet på förra året så vi tänkte vi går igenom och rengör allt inför 2020.









Vi gick igenom framvagnen och bakvagnen och upptäckte lite krokiga fjäderben och en vikt bärarm baktill. Fram blev det nya fjäderben inför året och bak bytte vi hela bärarmen och kasserade den gamla.
















Sen åkte vi till PF Racing för att bromsa motorn, det nya inför i år var powerjeten som vi kopplade in. Det gick suveränt och är mycket nöjd med resultatet.














Efter motorbromsningen så bestämde vi oss för att öka luftflödet i huven, helt enkelt för att motorn ska få så mycket friskluft som det bara går.









 Samma helg åkte vi och besiktade bilen och for sedan ut på träning på Kalix Motorstadium, det vart ungefär 25 varv på banan och mycket förbättring från första varvet till det sista. Andra spårval och lite annorlunda tänk vid växlingar.

Är dock inte helt nöjd med bilen, utväxlingen passar inte alls på alla banor och Kalix är en av dom. Sitter i skrivande läge och letar efter 5.00 eller en utväxling som ligger nära, tyvärr är de oftast skitdyra!






 Efter träningen så var det bara börja skruva igen, kollat igenom fram och bakvagnen som jag gör efter varje körning. Bytt olja och filter. Det tar några timmar varje gång och varenda gång man gör det så är det något nytt som inte sitter åt helt 100%.
De senaste dagarna har vi blivit klar med bilen och istället börjat packa och sortera ut allt som ska med. Det är tidskrävande att välja ut och färdigställa de delarna som ska med t.ex bärarmar ska vara fräscha med nya grejer i sig så man inte behöver stoppa på någon skit när det väl går sönder på tävling. Sen är det som ett stort pussel hur man ska få med allt. Men tillslut så gick det. Nu är det bara personliga utrustningen och våra väskor som ska med,

Efter vi kommer hem från Höljes kommer en uppdatering om hur det gått, för er som vill går tävlingen att följa live på sbfplay.se




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar