15 oktober 2013

NGK Masters i Karlstad - svart flagg, krökt bakaxel och sandfålla

Nu har vi varit på NGK Masters i Karlstad, vi kom hem igår kväll efter mycket strul och trasiga bilar.


Först har vi varit och kollat på NGK Masters när seniorerna och damerna har kört på lördagen. Var riktigt roliga heat och mycket fräna bilar. På bilden är det en Saab 9000 (man kan inte tro det) som gick hårt under lördagen, tyvärr tror jag inte att det blev några finaler för den!

Vi var inte de enda vilsna norrlänningarna där, Direkt vi kom in i Karlstad så sprang det ut någon mitt framför bilen. Marcus Nyström och Piteågänget var också där. Såklart var de ju de som skulle hälsa oss välkomna, men de blev nästan överkörda istället.

På lördagen körde några norrlänningar, som vi såklart höll på. Bland annat Jennika Jennerfors, Marcus Nyström och Alexander Wollbro. Den enda som var i final var Jennika och där gick den drivaxel men hon kunde ändå ta sig in på en tredjeplats. Det hade kunnat gå bättre för förarna från norr denna dag.


Det blev V4an till NGK, var nervös inför första starten och hade gått banan flera gånger för att veta hur jag skulle köra.

Dags för första heatet då, var bra med i starten och låg 2a efter en riktigt startsnabb Volvo. Inför första kurvan så får jag en liten putt där bak och åkte då över sandvallar och curbs, vilket ledde till att jag/bilen genade, fick dessutom punktering, och fick svartflagg!

Då tänkte jag ta nya tag till 2:a heatet! Var 3:a när starten gått, men tog innerkurvan jämsides med han som ledde! Till andra kurvan släppte jag för att inte köra för fort. Då började bilen bakom puckla på mig så bakaxeln krökte sig. Höll andraplatsen i ett varv och därefter blev jag nästan vänd och förlorade en placering. Efter det ramlade jag bara i placeringar efter att ha förlorat allt flyt jag hade i körningen. Kom in på en 4:e plats med krökt bakaxel.

När jag startade i tredje heatet hade jag blivit puttad så mycket i första kurvan så jag hade bestämt mig för att vara först. Jag och en annan bil låg lika i starten, jag höll 2:an tills bilen varvade ur och började svänga men det gick alldeles för fort så jag åkte rakt fram i sandfållan. Där stod jag. Det var ju allt eller inget och ja, det blev inget! Jag kan i alla fall garantera att jag ledde in i första kurvan;-)

Efter cirka 5 körda varv, en trasig kylare, en punktering och en sned bakaxel var jag verkligen inte nöjd med tävlingen. Rankad 72 av 74.

Juniorerna som var i final bjöd på en riktig uppvisning, det var mycket mer spännande än herrarna. Vågade omkörningar, gasade riktigt bra och det var inte heller så många som fastnade i första kurvan. 

Inte nog med att det gick dåligt på tävlingen. På vägen hem sket det sig ännu mer. Vår dragbil gick sönder. Vi fick åka bärgare in till Sveg och fick lifta med en kompis till Gällivare.

Tyvärr blev mamma kvar i Sveg och väntar på reservdelar, så hon får köra hem bilen senare i veckan.

Måste tacka mina sponsorer som gjort det möjligt! Men också mina föräldrar som har orkat skjutsa mig på hela 17 tävlingar den här säsongen, pappa som alltid skruvat i bilarna och alla övriga som suttit och hejat på mig!

Filmerna från NGK kommer upp inom kort!

4 kommentarer:

 1. Vilken riktig skithelg! Men du skriver intressant och medryckande.
  Kerstin

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Fick bilden så den kommer upp snart..

   Radera
 2. Jag håller med, det var en riktig skithelg för dig. Och inte blev det bättre av att Chryslern pajade strax före Sveg så att vi fick lifta till Gällivare. Nu är filmerna uppladdade.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja den var riktigt tråkigt ifall man ser det så.. Tur att vi fick lift!

   Radera