6 augusti 2014

Tvådagarstävling i Älvsbyn

Nu har jag varit på ännu en tävling. Älvsbyn 2-dagars folkracetävling med ungefär 130 startande, varav 90 seniorer. 

  Lördagens Heat 1-4
Dag 1 började med 4 heat, Första heatet tog jag starten med min Saab v4a. Hade testat med slicks
och tyckte det passade bäst för banan. Jag höll ledningen ganska säkert ända in till mål vilket gav mig  7poäng. Riktigt nöjd med att börja tävlingen med en vinst.


2a heatet fortsatte likadant, tog starten och vann även det heatet med marginal! 14poäng, kunde inte annat än vara nöjd när det gick såhär bra!
 
3e heatet började likadant, men jag körde sedan för fort in i andra kurvan och gled ut. Fick mig en liten tryckare och hamnade ut i vallen. Slutade efter många om och men 4a i det heatet. 17 poäng.
Riktigt klantigt av mig, hade kunnat köra bättre i det här heatet.


4e heatet på lördagen så var jag först ut i starten, men missade 2ans växel. Var 3a in i första kurvan men kände att jag kunde köra fortare. När jag är på väg om han som ligger 2a tvingar han oss båda in i alternativet så att han kommer ut före. Varvet efter det så får jag en bättre kurva och kommer upp jämsides, jag kommer om! Kurvan efter det trycker han av mig bakifrån så att han och en annan kommer om. Ingen flagga. Kom 4a i det heatet. 20 poäng. 

 Söndagen hade 2 heat + finalerna.  
Första heatet mötte jag en Volvo som hade vunnit allt under lördagen, varenda heat. Jag var ändå bra med i starten och höll efter Volvon som låg före. Jag kunde hålla hans höga tempo och även högre i vissa delar av banan. Samma sak här, när jag är på väg in i alternativet viker han in framför mig för att komma ut före. Så blir det också, men jag gav mig inte utan ligger på hela tiden och försöker hitta luckor. Till slut hittar jag en lucka i hårnålen och tar mig upp jämsides. Det slutar med att jag får ytterkurva i målböjen på andra varvet och han fick innern. Jag vägrade ge mig och kom ut först efter målrakan. Jag höll sedan innern och tog dagens första heatseger! Den gav 10 poäng, då hade jag 30 poäng. 

Sista heatet för helgen var det som räknades först i ordningen till finalerna. Jag mötte flera bra bilar, den som gav mig mest motstånd var Hjertberg som också vann heatet! Han tog starten och jag tätt efter. Känner att han inte alls kör lika fort som jag klarar av, men han är såpass bra att stänga att jag inte kommer om, när jag är på väg in i alternativet så bromsar han och tvingar mig att fortsätta rakt fram för att ha en chans. Jag förlorar såpass mycket på det att jag inte hinner få upp något avstånd innan jag måste ta alternativet och jag kommer då 2a i det heatet. 37 poäng totalt!

Sist in i B-Finalen hade 37 poäng,. Tyvärr hade jag inte mina poäng i rätt kvalheat så jag åkte C-Final. Jag var andra in och välja spår och jag valde spår 2.

Jag kör en av två framhjulsdrivna bilar. Hamnar mellan 2 stora volvos med min lilla Saab V4a men är såpass bra med i starten att jag kommer ut 2a. Banan hade blivit i ganska dåligt skick så bilen hoppade i målböjen och jag förlorade allt fäste och åkte ut i sandfållan. Det kom om flertal bilar och jag laddade allt vad som gick in i hoppet, men hann då inte bromsa för framförvarande bil och vände honom. En klar svartflagg som jag förtjänade!


Om tävlingen 
Tycker att det var en bra tävling, är nöjd med mina resultat och fick även behålla bilen! Det blir att ha den till kommande tävling i Piteå nu i helgen. Måste få tacka alla som hjälpt till med stödbud till bilen, skruvning och självklart alla fina ord jag har fått höra om min körning. Ett speciellt tack till Eilert Gezelius för de bilder han förser mig och alla andra förare med!

Eilert Gezelius har skrivit: Oskar Andersson var junior så sent som i fjol. Nu terrar han gubbarna med den ena kvalificerade styrningen efter den andra. Det är sällan man har sett en Saab V 4 vara först i starten. Med Oskar bakom ratten och en Mazda motor under huven är det möjligt. Han körde grymt hårt på startrakan vid varje varvning. Det var som om gropigheterna inte fanns. Kanonkille bakom ratten. En stor talang som BK Dundret har!

Tobbe Nordin har skrivit: En riktigt duktig rattvridare, och kampen han hade med Robin Holmbom var bland det bästa jag såg på hela tävlingen.

Det är fruktansvärt roligt när man får höra sånt här! 

Youtube filmerna  
Nu finns det klipp ute på youtube, tyvärr har inte alla in-car klipp kommit ut ännu men de är på gång! Klicka här för att komma till min kanal.

2 kommentarer:

  1. Grattis till dina fina styrningar under kvalheaten, din kamp med Robin Holmbom i omgång 4 var nog bland det häftigaste jag sett i folkrace på länge. Men i C-finalen blev du nog lite för ivrig och tog i för mycket. Hoppas att det går bättre i dina kommande tävlingar.

    SvaraRadera
  2. Det är väldigt roligt att kunna följa dina tävlingar via bloggen även om jag inte har möjlighet att vara på plats. Grattis till fin körning. Trist med svart flagg i C-finalen (även om det var rättvist). Lycka till framöver!

    SvaraRadera