11 augusti 2014

Piteå - bra rankad, utan bil hem

Igår kom vi hem från Piteå 2-dagarstävling. T

Tävlingen gick jättebra för mig till en början, började första dagen med en heatseger.
Andra heatet kom jag 3a efter ett misstag, avslutade den första dagen med ännu en heatseger. Låg ganska bra till just då.

Dag 2 började ännu bättre. Jag vann båda mina heat, tog starten som vanligt med min Saab V4a. Den har varit helt toppen den här helgen då jag tagit alla starter och den funkat väldigt bra på banan också. Den klarade även av mitt jättehopp under lördagen då jag trodde att framvagnen skulle gå helt sönder.

Efter de här 5 heaten så låg jag rankad 1a på 32 poäng. Jonas Isaksson låg också på 32 poäng men jag rankades högre tack vare särskiljningen som var på den här tävlingen.


Semifinaler

Den här tävlingen så kördes det semi-Finaler. Där 1:an gick till A-final, 2:an till B-final, 3:an till C-final och 4:an till D-final. Det här gynnar de som haft trasiga bilar eller missat något heat.

Jag tog starten i min semifinal. När jag börjar bromsa in för första kurvan så kommer en bil och kör rakt in i mig. Jag blir vänd och bilen går sönder. Växellådan gick troligen sönder och jag kunde inte fortsätta tävla under söndagen. Det innebar att även om det hade gått bäst för mig i heaten, så tog jag inte mig till final. Trist!

Det här systemet med semifinaler gör tyvärr så att heaten blir mindre betydelsefulla.


Saab V4an
Trots att V4:an hade gått sönder så var det bud på den och jag blev av med den. Det var väl dags nu då jag nästan har haft den i 10 tävlingar. Tycker det är lite synd men det är väl det som är meningen med folkrace.

Vi klarade oss iallafall från lite skruvning men nu måste vi istället ha en ny bil. Det blir nog inte sista gången ni har sett mig i en Saab V4:a!

Trots att helgen slutade så här tråkigt med varken finalstyrning eller någon bil med hem så var det en rolig tävling. Jag fick verkligen visa att jag platsar bland seniorerna men hade såklart velat vara med i A-Finalen. 

Bilen fick Jerker Lundell från Lövånger ifall jag minns rätt!

Filmer
Tyvärr så fungerade inte kameran som jag ville, den vägrade starta så jag har bara fått med några heat inifrån bilen. Riktigt tråkigt med ostadig kamera men just nu är det den enda jag har! Vi har fått med alla heat från publikplats och även mitt hopp. Alla klipp kommer upp på Youtube någon gång i veckan och då lär ni ju få veta det.

4 kommentarer:

 1. Aj, vad trist att du blev påkörd i semin. Men du har verkligen visat att du är startsnabb och kan ge övriga seniorer en riktig fight.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo blev en riktigt tråkig avslutning på en så annars bra helg! Hoppas på revansch snart.

   Radera
 2. Här har du en till :)
  Saab V4 Combi Reservdelsbil , Jaktbil i Ske-å
  Västerbotten
  http://www.blocket.se/vasterbotten/Saab_V4_Combi_Reservdelsbil___Jaktbil_i_Ske_a_55412411.htm?ca=2&w=2&imgs=1

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för tipset! :) Lite långt för mig, ska försöka få tag på någon här närmare ifall det går!

   Radera