27 april 2016

En Volvomotor till Saaben för rallycross

Nu har vi fått en volvomotor så vi kunnat börja passa in den i Saaben, vi har varit där igår (tisdag) och idag (onsdag).

Såhär ser motorn ut när den är på plats! Den hamnar något längre ner då vi har andra motorfästen än på bilden. Den blir ändå betydligt mycket högre än original Saab motor men det ska nog gå bra.
 Här är ett av motorfästena, 4 fästpunkter i motorn tillsammans med en platta, den plattan är sedan fastsvetsad till en u balk som är bultad neråt.
 Här växer nästa motorfäste fram, båda fästena sitter i original som 99-motorn gör.
Den här ska hålla motorn på plats, vi har även ännu ett extra stag på gång ifall det får plats. Det är ett senare projekt då vi måste få dit servopump, oljepump och generator innan vi kan fundera på om ett till fäste ryms.






Förstärkningsstag till motorfästet. den här ska bara förstärka så att motorn inte kan vrida sig. Allt är inte helt färdigsvetsat men det gör vi klart i veckan.

Vi får extraktorrör på måndag så då ska vi börja dra det. Det blir på förarsidan och helt tvärtom mot orginal, vi kommer först få ta röret framåt och sedan ner brevid växellådan vart den slutar.

Sen så måste vi få tag i oljepump, servopump, tillverka ett vattenpumpshus eftersom original inte går att använda, eller så får vi modifiera den nuvarande. Så det är mycket på gång innan motorn är klar och på plats.

2 kommentarer:

  1. Ser fram mot att få se SAABen ute på rallycrossbanorna med dig bakom ratten. :-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ska bli skojj! Blir nog en helt annan bil med den här motorn. :)

      Radera