16 februari 2018

BMWn snart klar inför is-sm

Bmwn börjar vara klar för uppstart. Vi har hunnit med mycket under de här senaste veckorna.

Vi har gjort en egen plåt till oljetråget som ska hålla kvar oljan bättre, vi har haft liknande på tidigare motorer men vi hoppas den här ska vara ännu bättre!
 Vi har även monterat ihop en av reservmotorerna, det blir den här vi kör Is-sm med under 2018, inför sommaren får jag som sagt en ny motor.

Mätt in och markerat toppläget på motorn också,kollat ifall det finns glapp och liknande. Det var minimalt med glapp så vi var väldigt nöjda över det!Vi lyfte in motor och låda i ett, toppen stoppade vi inte på innan den var i bilen. Vi hade helt enkelt inte fått alla packningar för att kunna montera ihop den så vi passade på att göra klart allt så långt vi bara kunde medans vi väntade.

Tog inte många dagar innan vi fick toppen, vi monterade den direkt och ställde in kam m.m. Tittade över alla packningar och bytte det som behövdes.

Såhär ser de nya motorfästerna ut! Blev riktigt bra. Nu är det inte helt stumt nåmer. Andra sidan ser i princip likadan ut men växellådan har en annan upphängning.
Lådan färdigmonterad! Den vilar på gummikuddar som sitter ovanpå fästet man ser på bilden. Även det här blev riktigt bra och växellådan sitter på exakt samma ställe så växelspaksstället ska fungera.

Vi har även monterat mellanaxel och växelspak.
Bagageutrymmet är i princip klart, vi har bara kvar att stoppa fast vikterna och batteriet ordentligt. Vi får en våg på måndag så vi kan väga in allt och placera det optimalt! Ska bli riktigt roligt att se hur allt funkar efter alla ändringar vi gjort.


Såklart har det blivit en hel del jobb på karossen också, här spacklar farsan lite skärmar!
Jag monterar lysen och blinkersglas jag har tillverkat! Duger till vintern, i sommar åker dom ju bort och plasten ska dit igen.
Det kan bli trångt i motorutrymmet när snillena spekulerar hur allting ska vara. Vet inte exakt vad vi håller på med just nu, jag väntar iallafall på att de ska flytta på sig så jag får måla klart kylarrören!

Tillverkat och monterat en täckplåt var kofångaren har gått sönder. Vi tycker att det duger i vinter. Till sommaren är tanken att stoppa nya skärmar runt om, jag har sidorna klara men måste isåfall köpa ny front och bakdel.
Framlysen funkar bra! Anders har arbetat mycket med elen ihelgen och altt fungerar klockrent. Testat allt utom spolningen.
Ordning och reda på reläna, vi har även elscheman på allt i hela bilen så att det ska vara lätt att felsöka om det händer något. Oerhörd tur att jag har en farbror som kan el!


Tanken var att vi skulle starta upp bilen igårkväll men då hade startmotorn gått sönder, så vi tog kväll istället och börjar igen på måndag! Vi har ännu lite kvar och det är tävling till nästa helg i Åsele, bland annat ska vi väga in bilen och fästa vikterna, måla, stoppa i stol och bälte, besikta den och bygga avgasssystem. Kommer bli en grym is-säsong känner jag redan nu.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar