6 september 2017

DM Final i Kalix

Vi packade klart och bokade stuga i Kalix, tanken var att åka först på lördag morgon men blev en ändring i sista minuten. Då när vi insåg att det skulle bli en kväll i Kalix så passade vi på att fråga Hans & Evabritt om de ville äta middag tillsammans med oss. De sa att de gärna äter med oss och bjöd hela gänget på middag! Snacka om lyxigt när fanclubben bjuder på finkäk!Evabritt är en tidigare SM vinnare i Rallycross, så det blir ofta mycket snack om tävlingar och platser de senast varit på! Roligt tycker jag.

Foto Jenny Hapasari NiemiMed mitt nya startsystem trodde jag att jag skulle vara mycket bättre med i starterna. Så blev det inte alls utan var sist ifrån plattan och undrade såklart varför starterna inte gick bättre nu. Ligger på en 6e plats med innerspår inför andra kurvan och där råkar jag trycka av Fredrik Sundkvist av banan. Har fått intercom som fungerar nu men min spotter var lite för sen med att bestämma sig för alternativet eller inte så jag gör ett eget val och fortsätter på ordinarie (inte rätt val har jag fått höra senare). Tar mig om en bil som tog alternativetspåret här och är nu på en 4e placering. Tycker bilen understyr lite men annars går det helt okej! Har inte jättestora missar men kommer inte ikapp bilarna framför. På andra varvet så tar jag alternativspåret och halkar nu ner på en 5e placering. Jag ligger ganska tätt bakom Tom Backman som är bil nr 4a. Ser att han går för snävt i kurvan efter velodromen och då kommer jag på ett innerspår. Håller 4e placering över mål och en 17e tid. Inte något att hurra över.Heat 2

Fick en mycket bättre start denna gång och var i toppen. Tyvärr tappar jag för mycket direkt vi går över på grus och jag tappar då ner och ligger lika som alla andra, med mitt ytterspår är det bara att släppa. Tar alternativet direkt men tappar kontakten med alla bilar och kommer aldrig riktigt ikapp. Tycker jag har jämn och ganska stabil körning, ännu lite misstag men inte några jättestora. Trots det så får jag inte till tiderna, justering av bil och motor inför nästa säsong är nog välbehövligt. 19e tid.
Får inte riktigt till starten återigen och lämnar startplattan med en 5e placering. Tur som jag har så kör de ihop sig och snurrar i första kurvan och jag hamnar på en fin 2a plats istället. Väljer att inte ta alternativspåret utan fortsätter och kör hela första varvet utan bekymmer. Tycker jag har börjat få till körningen mycket bättre. Går in på ett lite för sakta alternativspår, tappar till en 3e placering och håller den över mållinjen. Fick en 16e tid och jag tyckte inte jag hade väldigt stora missar nu heller. Vet lite som kan förbättras men det är något som vi kommer testa ut inför nästa säsong.


Gick såklart inte vidare till semifinal med såna tider. Var inte alls nöjd med dagens prestation, tyckte körningen var helt okej men mycket som måste förbättras innan vi är i någon final. Det är många sekunder dit upp.


Vi kommer köra träning i Gällivare och några Racingspecial tävlingar. Sen är säsongen slut och då börjar vi arbeta med bilen på riktigt. Sakta men säkert faller pusselbitarna på plats och det fungerar bättre och bättre.

Foton av Eilert Gezelius och Jenny Hapasari Niemi


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar