19 september 2017

Tävling i Jokkmokk

När Rallycrossbilen gick sönder så bestämde jag mig för att åka och tävla i folkrace istället. Det var Jokkmokks MS som stod för två tävlingar ihelgen! Det är en rolig bana som jag tycker om mycket, går fort och är ganska teknisk.

För att få köra den här tävlingen var jag tvungen att åka till stugan efter jobbet och skruva ihop bilen som gick sönder på förra tävlingen, det vart en resa på 24 mil och skruvningen gick bara på en timme! Min farbror följde med och det snabbade verkligen upp det! Kom hem med den igen på Onsdag kväll och packade bilen färdig för avfärd. Det följde med lite drivknutar, fjäderben, kylare och sånt man kan behöva under en tävling!


Jokkmokk Dag 1
 Jag åkte inte ensam till Jokkmokk, det blev jag, morsan, farsan och min farbror! Vi bodde i stuga där också för att slippa åka mellan. Skönt att ha med sig folk som kan skruva, filma och hjälpa till!
Första heatet gick riktigt bra! Tog starten med V4an och kunde köra in i mål med en säker vinst! Det var inga som helst bekymmer och tyckte att det gick ganska fort på banan också. Såklart finns det alltid lite att förbättra men tyckte att det gick bra. Enda bekymret jag hade med bilen är att den var lite för svag. Hade gärna velat ha lite mer vrid från botten. Nu blev det mycket stampande på kopplingen!


I andra heatet mötte jag snabba Stefan Pålsson som också vann sitt första heat! Han tog starten med mig tätt bakom. Hängde på honom riktigt bra men tyckte inte jag körde mycket fortare någonstans. Han gjorde en miss i nergången av den lilla ravinen och jag kunde smita förbi! När jag valde att gå in på alternativspåret på varv 2 så kom han om mig och nu var det bara att jaga! När han tog alternativet kom jag upp jämsides och vi gick oerhört jämnt över mållinjen. Tyvärr blev jag bedömd som 2a. Var ett grymt heat ändå! 

I Pausen så böt vi fjäderben, vi hade ett trasigt som vi upptäckt i heat 1 redan men inte hunnit byta!

Kom lös bra från starten och skaffade mig en klar ledning från starten! Kunde ta mig i mål med en säker ledning och det här gjorde att jag var in som 2a man i A-Finalen efter Stefan Pålsson som vann alla sina heat!
Jag valde startspår 6 i A-Finalen. Hoppades på att jag skulle komma lös bra och kunna få så rakt spår som möjligt inför första böj! Tyvärr blev det inte så och jag och Jörgen Stenberg hamnade båda i sandfållan. Jag lyckades backa därifrån men drivaxeln gick av efter några kurvor. Jag avbröt finalen och hamnade på en 5e placering. Lite trist att avsluta den här dagen med trasig bil men så kan det vara ibland. 


Jokkmokk Dag 2

Fick en bra start i första heatet och var först ifrån plattan. Fick uppvaktning av Alexander Wollbro och krokade ihop. Tyvärr så blev jag stående med trasigt fjäderben och drivaxel.


 Jag är andra ut från startplattan och ger mig i starten för att klara av kurvan. Ligger tätt bakom Olle Karlsson som tog starten. Han går in på alternativspåret och jag fortsätter. Får bra med fart och lyckas lämna resterande bakom mig. Vinner heatet ganska lätt efter att Olle snurrat.

I sista heatet mötte jag lite klubbkamrater. Jonas och Erik Sundkvist som stod brevid mig på startplattan. Jonas tog starten och jag hängde på honom. Jag känner att jag kör lite lite fortare än honom på första varvet. Jag är i bakluckan på honom och väntar på en lucka men någon sådan kommer inte. På andra varvet tog jag alternativet och Jonas fortsatte i ordinarie spår. Jag gjorde ett dåligt alternativspår och inte ett bra sista varv. Det här gjorde att Jonas som inte gjort några misstag kunde vinna heatet. 

Jag var 2a in i B-final med mina poäng.

Vi var många snabba bilar i B-Finalen, bland annat Wollbro och Olle Karlsson.
Olle tog starten med mig bakom, sen var det Lars Mohren som tog hand om tredje placering och Wollbro fjärde. Vid alternativspåret stannar jag, Olle och Wollbro på ordinare medans Lars går in på alternativet och förlorar lite placeringar då.Jag känner att jag åker lite fortare än Olle och ser även Wollbro i bakluckan. Tur som jag har så väljer Olle alternativspåret och jag får köra fritt. Ser att jag har Wollbro tätt bakom mig och väljer mitt alternativspår på 3e varvet. Enda som lyckas köra om mig är då Wollbro. Vi båda åker grymt fort på banan och jag försöker jaga ikapp så han inte ska kunna ta alternativet säkert. Han går in i alternativspåret på det 4e varvet och jag lyckas knappt ta mig upp i ledningen! Bara ett varv kvar att hålla den och jag försöker köra försiktigare utan att riskera något. Får mig några puttar från Wollbro som vill åka fortare. Lyckas behålla ledningen till ravinen då jag får mig en till putt och han lyckas köra om på hinner i och med att jag glider ut. Han går i mål som 1a och jag som 2a. Jag tyckte inte att han gjorde en schysst omkörning men eftersom tävlingsledningen inte gav flagg för något så fick det vara. Tyckte det var riktigt surt då jag ville gå upp i A-finalen och tävla om placeringar där!


Eilert Gezelius var där och fotade på söndagen! Han har alltid roliga kommentarer och beskrivningar av förare och bilar. Här har han fotat V4an med alla hjulen i luften. Tycker att det höjer upp kvaliten på tävlingarna när det finns fotografer så en stor eloge till honom.
 

1 kommentar:

  1. Så kul att läsa! Bra att du berömmer ditt eget team, andra förare och fotografen Eilert som tar grymma bilder. Hälsningar Kerstin

    SvaraRadera