9 maj 2017

Struligt innan första start

Har haft ett par jobbiga veckor i garaget de senaste veckorna. Allt började bra efter träningen i Piteå, vi bytte fjädrar runt om i bilen för att få den mjukare och vi fixade en ny plugg till motorn.

Det gick ganska smärtfritt att byta till mjukare fjädrar även om kopparna inte passade mellan. De här fjädrarna jag stoppade fram var endast mjukare, de hade samma längd och varv.

Fjädrarna bak var mycket kortare och hårdheten har vi inte testat.

Anders svarvade till två bitar som ska hålla tätt. Ena bilen är mothåll inifrån motorn medans den andra är i samma tjocklek som en frostplugg och tätar med hjälp av en packning.


Efter det hände så startade vi upp bilen och testade att allt skulle fungera, vi märkte att när jag kopplade så smällde det till rejält. Men bara när vi har i en växel. Vi fick ta ut växellådan förra Onsdagen och konstaterade att stången urtrampningslagret glider efter tog i tryckplattan vid inkoppling. Tryckplattans solfjäder grep tag om stången och orsakade de här smällarna, vi kapade av stången och nu skulle allt fungera. Torsdag dag var allt klart. Vi hann även med lite småjobb på avgassystemet som vi tror kommer förbättra motorns prestanda.

Igår så lastade vi upp bilen på släpvagnen för att åka och väga den och göra ett test för att se att allt nu fungerade som det skulle.

1080kg visade vågen utan förare, inte alldeles exakt våg men den enda vi hade att tillgå. Vi vet om saker man hade kunnat göra om och göra lättare men det blir inte till sommaren. Det är en siffra vi är nöjd med.


Efter att vi vägt den skulle vi testa. Vi lastade ner bilen och jag backade bak för att göra en provstart. Den drog fint på ettan men missade tvåan. Backade bak för ett nytt försök och samma sak igen. Konstaterade bara att jag inte fick in tvåan och fick vålda in den vid stillastående. Då låste sig ettan istället och vi stod nu utan några låga växlar. Lasta upp bilen och fick åka hem och ta ut lådan igen. Vi hittade en lösning till varför tvåan inte riktigt gick i. Men ettan löste sig av sig själv och bilen är testad och fungerar.

Vi ställer upp i Lycksele med otestad bil och förare, det kan inte bli mer spännande. Har inte några förväntningar förutom att jag vill lära känna bilen bättre.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar