9 september 2014

Team Saivis på hemmaplan.

Tanken var ju att Team Saivis skulle briljera på hemmaplan under helgen, så blev det inte riktigt. Men vi hade nog alla ganska roligt tror jag! Vi börjar väl med att gå igenom resultatet från lördagens tävling!

Lördag
Lördagen började ganska bra för alla utom Ranita, Ranitas motor skar direkt i första kvalet och där var det färdigkört för henne. 

För mig och Emil gick det helt okej, jag vann mitt första kval och jag tror att han blev 2a i sitt. 

Dagen fortsatte fantastiskt för mig och innan finalen var jag ensam med 3 kvalvinster. Så var rätt nöjd hittils hur det hade gått.  Jag vet att Felix och Sofie båda hade kört bra och var även in i A-Final under lördagen.

Emil körde B-Final eftersom han hade haft otur resten av dagen, bilen gick inte som den skulle heller. Bilen började fungera senare på dagen och han tog hem vinsten i B-Finalen.

Vi körde alltså båda A-Final under lördagen, jag fick en ganska bra start och var 2a ut efter första kurvan. Väntade med alternativet till varv 3, när jag gick in i alternativet så kom Hedlund om mig. Jag försökte hitta luckor och hittade en på näst sista varvet, tyvärr genade jag och bromsade därför in för att inte få svartflagg. Varvet efter så gav jag allt på samma ställe som han lämnade lucka förra gången, då krokade vi ihop och blev stående. Kom iväg och i mål som 4a i finalen, hade vi inte krokat ihop hade jag blivit 2a troligtvis eftersom det bara var ett halvt varv kvar och han framför hade kvar alternativet.

Emil blev 3a.

Jag har haft kameran i min bil under helgen, sitter och kollar igenom videoklippen och ska redigera dom så att dom går att ladda upp på Youtube senare under veckan.


Söndag
Söndag var det en ny tävling med nya möjligheter! Tyvärr så gick det inte så bra under söndagen för någon av oss. Emils bil havererade i 2a kvalet. Växellådan for. 

För mig gick det lite bättre i början, vann mina 2 första heat och i mitt tredje heat så gick två drivaxlar sönder så då fick jag åka snöre in till depån.

Kom ändå in i B-Finalen och var först att välja, fick en oslagbar start med min Saab 900a och var först iväg. Vi kommer in i första kurvan och jag kände ändå hade bra fart!  Klarade mig till andra varvet så gick ännu en drivaxel, det är troligast p.g.a att stötdämparna var dåliga båda två!

Var ändå riktigt roliga tävlingar trots att det havererade, fick även 3st bilder i hög kvalitét av Eilert som även har tagit dessa foton. Ska försöka göra en affisch eller liknande av dom.


Jag fick en high five av Eilert i pausen när jag hade vunnit 2 kvalomgångar, tyvärr så beskyller jag nu honom för att det gick dåligt sen. Nej skämt o sido, jag satsar för nästa helg i Älvsbyn där det är ca 65 anmälda!Ska bli roligt att komma ut på några andra tävlingar annat än här hemma! Nu blir det Älvsbyn och helgen efter det är det Jokkmokk 2-dagar tävling som gäller. Ska bli intressant o se om man har kvar någon bil dit.1 kommentar:

  1. Detta var fantastiskt rolig läsning. Det känns som att jag var på plats och tittade. Bra skrivet. Synd bara med alla ras.

    SvaraRadera