15 juni 2014

Första tävlingen i seniorklassen

Igår körde jag min första tävling i herrklassen i Boden!

 Det var en rolig dag. I alla heat hände det saker som förvånade en och besvärade en, men det gick ändå!

Första heatet var inget speciellt, jag mötte Sofia Lundberg och hade väldigt bra fight med henne. Hon tog starten, men jag körde om henne i andra kurvan. När jag hade ledningen så körde jag lite för fort men klarade av att hålla den till andra varvet då jag gick in i alternativet. Då tog Sofia över ledningen och höll den ända in till målflaggan.

I andra heatet tog jag starten, men i andra kurvan gick stötdämparen rakt igenom plåten och hjulet ställde sig som en plog så bilen blev väldigt vinglig.

Jag valde att fortsätta köra trots problemet och tog alternativet på första varvet, kom ut som 3a efter alternativet men blev omkörd, snart därefter så jag låg 5a.

Lyckades dock göra en omkörning trots att hjulet stod på tvären och låg 4a ända till 2 meter innan målet. Då blev jag omkörd och hamnade 5a!
 Nu blev det bråttom, till tredje heatet var vi tvungna att ta lös stötdämparen och försöka sätta fast den igen.

Pappa och Ove lyckades få till det temporärt så att både jag och Felix kunde köra vårt 3e heat.
Så här såg stötdämpningen ut till heat 3, endast fjäder eftersom ingenting höll ner stötdämparen. Trots det så märkte man inte mycket av när man körde.

Heat 3 tjuvstartade jag stort. Jag insåg det ganska fort och stod kvar på plattan tills alla hade åkt. Då började jag jaga efter poäng, förstakurvan blev grötig och jag lyckades ta mig förbi 2 bilar.

Efter det låg jag och jagade de övriga 3. Jag lyckades ta mig förbi en av dom när han tog alternativet men hade inte en chans mot de andra.

Nu hade jag en 2a plats, en 5e och en 3e i kvalheaten.
Jag var 3a till C-Finalen!

C-Finalen gick bra för mig!

Jag tog starten och kunde hålla ett högt tempo hela finalen. Jag vann den utan några större incidenter och vann den!

Jag tog mig vidare till B-Finalen och hade startspår 6. Längst ut!

Starten gick ganska bra, låg 3a in i första kurvan. Fick en smäll i sidan och åkte långt ut. Då hoppade även remmen till servon och kylningen. Fortsatte ändå, utan full styrning, eller servo. Jag lyckades ändå komma runt, men förlorade en placering. Kämpade på, men bilen ville inte riktigt, hade inte nog att ge där. Efter några varv började den dö vid skarpa kurvor och efter jag hade gått i mål så stannade bilen. Troligtvis skar den. Den gick inte att få igång igen.

Jag blev 4a i B-finalen med en bil som inte gick riktigt, så jag är nöjd! Såklart har jag försökt filma så mycket som möjligt och det kommer ut på Youtube.

Nästa tävling blir Kalix 2-dagars, mer info kommer senare!

3 kommentarer:

 1. Kul referat! Himla trist med stötdämparen i andra heatet, men det är ju som det är...
  Sjukt tråkigt att remmen till servon gick i B-finalen, hade ju varit kul om du gick upp i A-final nu när du hade premiär i Senior-klassen. Hur som helst - ett stort grattis till premiären bland seniorerna!

  SvaraRadera
 2. Jag håller med Kerstin, kul läsning och bra skrivet. Det gick ju bra i seniorpremiären för dig, trots att bilen pajade. Hoppas att det maskinella håller bättre för dig nästa tävling. Grattis i alla fall till en fin insats.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för det! Det är inte länge kvar till Kalix den 28e så vi får väl se då.

   Radera