24 februari 2019

Återmontering av bmw / 4h Race


 Återmontering av BMW

 Har hänt en hel del de senaste månaderna, vi började i början av året med att lackera bilen efter att ha monterat ny bakända på den.Efter att ha monterat den nya bakändan blev det att grundlackera den! Det blir mycket mindre lager av den gula färgen och mycket jämnare.

Har gått åt ett antal timmar till att slipa upp allt som ska lackeras, det är dörrar och hela karossen invändigt. Tar mycket tid och är inte så himla roligt arbete faktiskt. Men resultatet när man är klar är helt klart värt det!

Har inte grundlackerat allt som redan hade gul färg. Det blev bara att lackera allt som blivit slitet med grund först. Resterande täckte vi bara över med gul igen för att få den ny och fräsch!

Såhär vart den nya gula, passade perfekt till övriga karossen! Det är billigt att lackera själv men tar mycket tid att förbereda. Men nu är hela karossen snygg igen!

 Har självklart målat upp allt som ska användas, har blivit lite uppdaterade grejer här också! Förstärkt framvagn i motorfästena där den hade börjat bli nött, lite förstärkningar till bussningarna blev det och i framvagn. Alla små uppdateringar som blir i bilen hoppas jag gör liten skillnad på banan också!
Jag monterar pedalstället och rattstången i bilen!
Förhoppningsvis så kommer det tillverkas en ny gasmekanism som gör den lättare att hålla på rätt varvtal. Nu är den rätt okänslig och det är svårt att hålla varven utan att sticka iväg.

 Jag och farsan funderar över bakvagnsbryggan, på bilden är det reservbryggan som studeras och vi funderar över lite uppdaterade bussningar. Även här hade mina bussningar velat börja glida, det var lättfixat och kommer förbättra starterna.
Det här kan vara en anledning att bilen ville studsa lite i starterna, vilket ledde till mindre fäste.

Anders har gjort ett jättejobb med elen i vanlig ordning! Kopplat ett helt nytt elsystem med snabbkopplingar så att det ska vara smidigt att ta lös och stoppa dit.

Även den nya växelspaken är på plats.
Det finns såklart ett gäng mätare som inte är med på bild, och det är för att vi inte vet hur de ska placeras innan vi fått dit stolen!

Det ska ju också monteras in en 7" backkameraskärm så jag har bättre koll bakåt. Har ju haft lite problem att se bakåt p.g.a bågen sitter i vägen för backspeglarna. Det här hjälper till när man inte vill ta ögonen från vägen. Ska monteras så man hela tiden ser bakåt,

Såhär ser det ut från andra hållet, värmepaketet sitter som förra året i torpedväggen. Ingen knopp till växelspaken, får se hur det är att köra med och om jag är nöjd med längden på spaken! Den nya spaken är placerad identiskt som den gamla så ska inte vara några konstigheter. Den är dock rätt mycket längre så får se hur det känns.

Det som inte är monterat ännu är handbromsen, vill ha stolen på plats för att placera den.
Vi har även gjort lite uppdateringar i skuffen, som vanligt.. Det är 3e gången vi gör om det och vi hoppas såklart att det bara blir bättre och bättre! Nu har vi vinklat in kylaren mer och monterar in en plåt vid tanken så den ska hålla sig kallare. Hade ju ganska varm soppa förra året och det försöker vi undvika i år! Det ska även tillverkas en ny tank som syns på bilden, inga konstigheter med soppapumparna på sidan om. Sen har vi placerat om vikten för ännu bättre viktfördelning! Får se hur det blir och om vi måste ta bort lite vikter. Bakändan har blivit 4kg tyngre när vi bytte den.


 Uppdaterade motorn för 2019 av JB-Engine, nya ventilvinklar, lite uppdaterad med Mikuni 45 powerjet förgasare och grövre avgassystem! Är faktiskt sjukt laddad på att få hämta hem den här pjäsen nästa helg. Är inte så långt ifrån att kunna montera den i bilen.Lite uppdaterad dämpning vart det fram också! Tycker vi har arbetat fram bra väghållning för lite pengar till min e36a. Sen har jag fått ett par riktigt fina reservdämpare som är ännu mjukare, tänkte testa dom på lite banor som inte har hopp eller stora nerförsbackar.

Sitter likadana fjädrar som förra året dock lite längre, vet inte om det kommer göra någon skillnad. Men det testar vi oss fram!

Till början av sommaren kommer jag ha 3st olika fjäderben fram med olika hårdhet som jag kan stoppa på! Känns riktigt bra med valmöjligheter efter vilken bana man kör på.Vi har även monterat dit bakvagnen! Där har jag bara reservdämpare och fjädrar. Alla är ungefär samma hårdhet så kommer inte byta de efter banan. Det enda jag väntar på nu till bakvagnen är klumpen som blir renoverad av Fredrik Tiger! Sen kan man montera in växellådan, förstärka bakaxellocket och stoppa dit mellanaxeln. Efter det är planen att montera in motorn och dra nytt avgassystem!

Har såklart inte kunnat återge allt som har hänt med bilen under de senaste månaderna men här är det intressanta iallafall! Kan lova att det jobbas på för fullt.För er som har missat det har jag även mössor till salu nu!
De kostar 250kr/st inkl frakt.
Man kan betala in via Swish  åt mig på 0730551444
Eller så kan man skicka ett sms till mig så får ni kontouppgifter.


4h Race i Gällivare

Under lördagen så hölls ett fyra timmars race här i Gällivare. Vi ställde såklart upp med en bil!
Valet var rätt enkelt, jag har ju en Rallybil där nästan allt var klart, vi flyttade bara lysena till en bättre plats och monterade in en ny stol så var den klar! Bmw e36 320, inte så mycket att åka med men det spelar inte stor roll på såna här tävlingar.

 Dagen började på bästa sätt! Med en snabb genomgång och tårta. Det var till och med en av konkurrenterna  som stod för fikat.
Stigge går igenom bilarna på besiktning och skriver ut vagnsböcker. Det var inga konstigheter och jag tror ingen av teamen hade några problem att få igenom bilarna. Är ju ett rätt simpelt reglemente!

Det blev två framhjulsdrivna bilar och två bakhjulsdrivna. Hoppas såklart att det ska delta mer under racet som hålls i April!
 Gällivare visade sin bästa sida under dagen, det var soligt och +3 grader under hela dagen. Det enda negativa med det var väl att det bildades rätt mycket is på banan.
 Vi började med att köra ett varv bakom en pacecar som höll lågt tempo under det varvet.
Alla låg i ett led bakom och efter det långsamma varvet var det bara börja tävla!

Banan var i bra skick men var otroligt halt på sina ställen, tog inte länge innan jag miste ledningen och nästan fastnade. I samma veva så började bilen koka och vi fick köra in i depån. Tog ett bra tag att låta den svalna och fylla på systemet, lufta och sen var det bara dra iväg med ny chaufför. Den här gången var det lillebror som fick sätta sig bakom ratten.


Axel hann inte många varv innan vi satt fast! När vi kikade på vattentempen samtidigt så såg vi att den gick upp efter bara 4 varv, blev att köra in i depån och undersöka.
Det var en kylarslang där det delar sig till insuget, värmepaketet och kylaren som hade gått sönder. För att byta den slangen så fick vi riva isär halva bilen kändes det som.Vi tog lös insuget och fick tjorva länge med den innersta muttern. Vi fick även ta lös alla spridare, luftfilter och fick tillslut ihop det med ungefär en timme kvar att köra.

Efter att vi demonterat allt och monterat ihop det så gick inte bilen på låga varv alls, med så lite tid kvar så sket vi att kika vad som kan vara problemet. Vi ville ju få köra lite! Så vi gav oss ut ändå och varvade för att den skulle gå. Tror alla som körde hade roligt, synd att man fick så lite tid bakom ratten bara.

Resultaten av tävlingen är ju inte något att prata om, vi var klart sist! Är rätt så säker att pacecaren som körde runt banan när det vart bärgningar körde mer varv än vårat team. Inga kommentarer:

Skicka en kommentar