30 december 2018

Renoveringen fortsätter

 Vi fortsätter med att renovera Bmwn. Välbehövligt men ganska trist just nu när man knappt märker någon skillnad från en dag till en annan.

Jag har iallafall skruvat in en lös b230 motor i Bmwn för att kunna se hur växelspaken ska göras. Det blev en hel del testande för att se hur lång den skulle göras och hur långt ner den skulle gå också.

Såhär blev det iallafall! Riktigt snyggt måste jag få säga själv.
Lägena känns riktigt exakta, och backen behöver inte ens någon spärr. Växelspaken går tungt när man ska ha in backen så finns ingen risk att lägga i den av misstag. 



Här är växelspaken från sidan, den lutar framåt i neutralt läge. Jag hade inte tänkt stoppa dit någon växelspaksknopp, och tänkte även ha spaken i den här längden till att börja med. Den är gängad invändigt så är inte så svårt att stoppa dit en knopp eller kapa av spaken om man skulle ändra sig helt plötsligt.















Efter det blev det att montera både stol och rattstång så att jag på riktigt kunde testa alla växlar och se att spaken satt där jag ville ha den. Jag vill ju ha spaken ganska nära ratten så man inte behöver flytta handen långt när man ska växla och det blev riktigt bra. Sen tittade vi snabbt på hur man ska göra med handbromsen och den fick plats där den har varit. Just bakom växelspaken.

 Vi får helt enkelt se hur det blir när man faktiskt kör, ska förhoppningsvis hinna med en hel del testkörning så inget tjorvar.
 Har även hunnit måla en hel del grejer till Bmw e36 328 bakvagnen som det lutar åt att använda. Med de nya 2150 reglerna så behöver man inte längre använda sin bilmodells bakvagn utan får använda från bilmärkets alla modeller. Öppnar upp för bättre bakvagnar, som också blir dyrare.
Jag själv hade planen att sätta dit en E46 330d bakvagn men fick lite problem med att 16" fälgarna blir svåra att få dit. Och sen är vi inte riktigt säkra på hur reglerna ska tolkas.







Har blivit en hel del målandes på bilen, jag och farsan målade hela underredet svart med underredsfärg. De mest utsatta delarna fick riktig tjock underredsmassa som man penslar ut.










Det ser riktigt bra ut såhär när man tittar. Men den tunnaste av färgerna var inte bra, den har torkat i säkert 7 dagar utan att det hänt någonting. Vi har fått klä in hela bilen i pressning och ha kupévärmare som blåser in för att den ska torka. Inte vad vi hade planerat.
Tanken var ju att i början av julledigheten kunna lackera underredet gult.









Efter det blev det att börja med Rallybilen! Tanken är att göra en isbana i stugan och köra efter nyår. Det gick inte så fort att få iordning den här bilen faktiskt, vi hade ju snott kopplingscylindern, stolarna, kofångarna och lite kopplingsledning även servopump.

Det gick ganska bra att få dit kopplingscylindern och stolen. Men när kopplingsledningen ska dit, trångt och behövdes alldeles för många händer dit för att få dit det. Så blev en modifierad ledning istället som gick lättare att få dit.

Efter det så modifierade vi en trasig servopump så den passade med ett annat servohjul. Vi har förverkat 3st servopumpar så hade ingen ny att sätta dit. Behövs förhoppningsvis inte på isen!
 Den ser inte mycket ut för världen min Rallybil, men den låter mycket ilsknare än sina 150hk.
Vi köpte den faktiskt för att göra den till Rallycrossbil en gång i tiden, men efter närmare inspektioner så lät vi bli. Var lättare att bygga på en fräsch kaross.





Vi har också tittat på vikterna och bestämde oss för något sånt här. Det blir inte den stora viktplattan vi använde oss utav förra året, utan nu blir allt så långt bak det bara går fastbultat bakåt. Om vi behöver använda de två runda vikterna är osäkert ännu, men såhär så rymms allt.

Det blir en nygjord tank som lutar, vi hade lite problem förra året när det var varmare att bensinen ville koka. Det berodde på att kylarfläkten blåste mot tanken. Så nu har vi lutat kylaren annorlunda och gjort så tanken lutar så vi hoppas att det problemet ska vara löst.






Farsan svetsar fast brickorna som ska användas till vikterna. De sitter fast både bakåt och neråt så finns inte en chans att de rör sig någonstans. Vi har ju såklart förstärkt där det gick sönder förra året p.g.a vikterna.














Och som avslutning på den här veckan så har farsan och min farbror Anders varit i garaget och lackerat underredet gult. Blir stor skillnad med lite färg, mycket ljusare när man ska hålla på o skruva där under.

Och med det önskar jag er ett gott nytt år!












Inga kommentarer:

Skicka en kommentar