12 augusti 2018

DM Final i Vännäs

Vi åkte till Vännäs för att köra DM Finalen i Rallycross. Vi hade tur som fick bo hos Eva-Britt & Hans, var fullt servicepaket där det ingick middag när vi kom dit sent på kvällen. Blev även bortskämda under tävlingsdagen med frukost och lunch på banan!

Träning


Redan på träningen kändes något fel i bilen, när jag skulle ut på plattan så tog inte kopplingen som den skulle. Hade väldigt svårt att växla och det här gjorde att min tid på träningen hade kunnat bli bättre. Sen hade jag problem med banan också, stämde inte riktigt. Blev en 15e tid på träning.

När jag kom in i depån var det bara att slå av bilen, det hade tydligen rykt blått och eldat under bilen under körningen. Jag hade haft koll på oljetrycket och vattentempen så visste att det inte borde vara något stort haveri.

Det visade sig att det var pluggen i toppen som hade farit, den som sitter bak på motorn. Det bara sprutade ut olja. Såklart hade vi inte med någon extra men vi gjorde en egen plugg med plattjärn och packning. Tack för all hjälp att leta grejer, var många engagerade och många som letade i sina gömmor efter delar till min bil.
Var bra med i starten men i första kurvan inför hoppet så hade jag utsidan, kom tillslut ut på en fin 3e placering efter hoppet. Slog i rejält undertill när man hoppade men inget gick sönder denna gång. Tog inte alternativet utan var och kampades om 2a placeringen. Hade lite problem med att bilen inte styrde som jag ville utan kunde styra utan att något hände. Och sen kom allt direkt så var riktigt svårkört för mig på den här banan! Gick för hårt in i hårnålen och snurrade nästan bort mig. Under andra varvet så snurrade jag bort mig totalt. Försökte ta det lugnt efter det, ville få till körningen. Under sista varvet så försvann alla växlar och jag fick bli bogserad in i depån utan poäng.

Det visade sig att växelspaken hade gått av. Av allt som har gått sönder så är det här väl det man aldrig hört talas om att det händer, vi hade tur så vi fick låna svets av Niclas Norström. Tusen tack! Utan svets hade vi packat och åkt hem.

Hann just klar med växelspaken innan vi skulle ut i heat 2, tyvärr hann vi inte ställa om hjulen som jag ville ha dom utan fick köra med samma inställningar som i heatet tidigare. Kom ut till start och var överlägsen i starten, kunde vika in snyggt i första kurvan och ta över ledningen! Laddade hårt över hoppet men slog inte så mycket. Behöll ledningen ända in till sista kurvan, gör en jättemiss och är ut i sandfållan. Lyckas ta mig upp på banan och vinna heatet, fast med mycket tid som jag missade tyvärr. Blev en 7e tid!

Vi laddade om för heat nr 3 och ställde nu om hjulen så det skulle passa mig bättre!

Fick till en bra start i heat 3, men det gjorde övriga bilar också! Blev en hård första kurva för mig med ytterspår men lyckades med mitt ytterspår och kom jämsides med Jens Olofsson över hoppet. Tyvärr räckte det inte riktigt till för att matcha honom utan han tog över ledningen och jag kom ut som 2a. Hakade på honom första varvet och tycker allt går bra, tjänar lite tid på några ställen men förlorar mer på andra, så han får avstånd direkt på första varvet. Under mitt andra varv går jag in på alternativet, det var ett stort misstag för hamnade direkt i trafik, skulle ha fortsatt ända in på sista varvet och kört fritt. Nu blev det att jaga Edvin Lindblad, gjorde några missar när jag försökte köra om och blev till och med av med min 3e placering när vi gick över hoppet och jag fick lite sladd. När de framför mig gick in i alternativet så tog jag tillbaka min 2a placering, men kände att jag gjorde fel med alternativet. Körningen annars stämde mycket bättre nu men blev bara en 10e tid p.g.a en missbedömning i alternativet.


Blev en total 14e placering, trist med tanke på första heatet. Det ska gå bättre, det är iallafall pågång åt rätt håll. Nu laddar vi för 3 till tävlingshelger, vart det blir är ännu inte spikat. Verkar vara lite förare till Norge och Älvsbyn så har reservplaner ifall det skiter sig.
2 kommentarer:

  1. Du är så bra på att skriva. Det är så kul att följa dina tävlingar även på svstånd.

    SvaraRadera
  2. Jag kan inte annat än hålla med. Jättebra skrivet, fortsätt med det.

    SvaraRadera