6 augusti 2018

Älvsbyn 3 dagars

Älvsbyn 3 dagars


Jag och morsan åkte mot Älvsbyn på fredag morgon medans pappa, Anders, Hannah och Rickard åkte dit på torsdag och bokade platser och ställde upp husvagnarna vi skulle bo i under helgen. 
Vill rikta ett stort tack till Pappa och Anders som gjort det mesta på V4an, när jag hämtade den förra helgen behövde jag bara måla och stoppa dit en stänklapp! Oerhört tacksam att de fixat så mycket.


Fredag

Tävlingen på fredag började kl 1400 och alla körde bara två kval denna dag, är rätt många förare så tog ändå lite tid.


När jag skulle starta bilen till mitt första kval för helgen så startade inte bilen. Fick snabbt hjälp att putta igång bilen men den totalvägrade, hoppade ut ur bilen och kopplade ett reservbatteri som starthjälp o då startade den direkt. Var minuspolen som inte satt ordentligt fast, så hade tur att jag inte missade mitt heat. 

Starten i mitt heat gick, jag står på startspår 4a med mina slicks jag kört mycket på! Kommer ut som delad 2a i starten och genom första kurvan, vi ligger ännu rätt lika över hoppet men jag går ut på utsidan för att kanske hitta någon lucka. Tappar nästan ner till en 4e position men tar tillbaka den i nerförsbacken med min ytter. Känns inte alls som att bilen har någon ork eller fäste det här heatet. Jag håller min 3e plats tills volvon framför mig tar alternativet. Jag håller till sista varvet och klarar också att ta mig i mål som 2a.


Inför mitt andra heat hade vi bytt kam till orginal, bilen får mer ork på låga varv men tappar lite toppeffekt. Bilen känns mycket bättre i starten än förra heatet. Jag är inte riktigt med för att jag missar en växel men kommer ut på en bra 3e plats efter första kurvorna. Jagar på där baki och försöker hitta luckor men har inte riktigt farten. När jag väl får fritt för att Jonas Sundkvist går in i alternativet drar jag sönder en drivknut direkt. Kommer i mål på en 5e placering efter haveriet.


 Efter tävlingen var slut för denna dag vart det inte så mycket mer, blev bara god mat med familjen. Göra i ordning bilen inför morgondagen med en ny drivknut. Fick även låna elverk av våran grymma folkracegranne, tror aldrig jag haft någon så trevlig okänd (för mig) kille bredvid mig i en depå förut.

Lördag 
I värmen kan det behövas något för att svalka av sig. Vi hade med vattenmelon.                     


I det första heatet för dagen och 3e totalt för tävlingen så mötte jag klubbkompisen Rickard. Vi stod till och med bredvid varandra på startplattan och båda skötte sig riktigt bra. Jag tar starten medans Rickard kommer ut på en tredjeplats, tar inte länge innan Rickard kör upp sig och är uppe på en andraplats. Vi båda kör ganska jämnt men jag tar alternativet och kommer ut i ledningen och vinner säkert! Rickard glider in på en 2a plats och vi BKDare visade vart skåpet ska stå i det här heatet!

Heat 4
Heat 4 In-car  

Växelspaksstället släppte. Blev svårväxlad.
Missar växeln i den här starten också! Vi hade ett dåligt spakställ som inte riktigt ville hållas på plats även fast vi hade gjort lite ingrepp. Kom ut tvärsist och fick jaga på! Tyckte inte alls att jag hade farten jag brukade ha, tog alternativet direkt på första varvet och försökte hitta någon lucka att köra om på men hittar inget. När vi går in på sista varvet efter att ha kört i lemmelled i flera varv så gjorde jag en riktigt grym omkörning, laddade allt som bara gick in i hoppet och hoppade från utsidan till innern, kom upp på en 4e placering och var 2a när alla framför tog alternativet. Jag missade lite växlar men kom ändå in i kurvan före dom som tog alternativet. Får en smäll bakifrån så jag glider ut och tappar en placering. Jag smäller tillbaka bilen som puttade mig och kommer in på min andraplacering. Vi båda gjorde exakt samma sak, jag blev svartflaggad för min och han fick ingenting. Pratade med tävlingsledningen och de hade tydligen inte sett den första smällen. Hade kunnat lämna in en protest mot beslutet eftersom det var liknande situationer men olika bedömning, gjorde inte det eftersom jag trodde att det bara skulle resultera i en svartflagg på andra bilen vilket inte hade hjälpt mig. Golvet i V4an vek sig och tanken började läka fick vi veta på söndagmorgon. 


 
I heat nr 5 blev jag riktigt less, tyckte det var lite trist att starta på en grusig startplatta. Kom ut på en fjärdeplats men får en riktigt hård smäll från banan upp mot hoppet, trodde framvagnen skulle gå sönder. Hela bilen ställde sig på framhjulen och bara studsade. Banan är så dålig att växlarna (efter vi hade fixat problemet) hoppade ur flera gånger under heatet. Jag kör klart det här heatet och kommer in på en tredjeplacering men bestämmer mig för att inte köra Söndagen. 

Jag ville inte delta pågrund av att banan var i så dåligt skick, tyckte inte alls det var roligt att köra sista heatet och då försvann all mening med den här tävlingen. Hade 18 poäng och hade chans att köra om Sista chansen plats (där man senare kan gå vidare till final). Istället blev det en avanmälan för min del.

Lördagskvällen spenderades med folkracefolk i depån, gick runt o surrade och hade det riktigt trevligt! Fick även diskutera lite regler angående tävlingar, hur man gör för att köra i andra länder och mycket mera. Var en riktigt bra kväll och hoppas på mer såna!

Söndag så körde jag ingenting utan var supporter till mina klubbkompisar, Rickard, Jonas Sundkvist och systrarna Olilla. Tyvärr körde Rickard sönder så blev ingen final där, Jonas ställde sig i en sandvall i sista och tappade sin finalchans. Olilla hade båda 23 poäng, Sanne gick då till final p.g.a i vilken ordning hon hade poängen. Hon vann den finalen och tog sig till A-Final där hon låg bra till för en andraplacering när hon gick lite hårt över curbsen och våltade! Exakt samma ställe som förra året.

 

 

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar