11 juni 2018

Rallycross i Älvsbyn

Träning 
Fick inte riktigt till träningen mina första varv, blev fel växlar och förlorade mycket tid. Till sista varvet så tyckte jag det gick mycket bättre och det visade sig med tiden! En 12e tid som jag var nöjd över med ca 30 startande. Vi tappade generatorremmen men bytte den innan första start.I första heatet var jag bra med i starten, kom ut som 2a efter första kurvan p.g.a en snurrning och lite tumult i kurvan. Tog alternativet direkt och kunde jaga ikapp ganska bra från min tredjeposition! Jag kände att jag hade ganska bra fart i körningen men att det fanns mer att hämta på vissa ställen. Blev några onödiga sladdar men börjar verkligen få koll på körningen. Som sagt är det mycket tid innan man ligger i toppen, men vet att det finns att hämta! När framförvarande tog alternativet kunde jag gå in på en andra placering, efter några små missar av ledaren var jag ikapp honom innan han tog alternativet och tog hem segern i Heatet ganska lätt, tiden var inte så pjåkig, 12e tid!


I andra heatet körde jag mot lite snabbare bilar, var bra med i starten men tappade en växel när jag och en Volvo gick ihop innan första kurvan. Tog mig ut på andra placering bakom Julia Lundkvist som tog starten! Följde efter henne och ingen tog alternativspåret första varvet, i järnvägskurvan och uppgången tappade jag lite fart och avståndet ökade.  Försökte komma ikapp genom att ladda genom publikböjen, gick lite för fort och tog i sandfållan som gjorde att jag tappade fart och kom inte ikapp. Hade det gått hade jag tjänat mycket tid! På andra varvet går jag in på alternativet och i utgången så ser jag att en bil kommer hamna före mig, han snurrar i kurvan och jag kan ta mig förbi utan större tidsåtgång. När vi kommer mot alternativet på nästa varv så ser jag att Julia går in i alternativet och hade hon gjort ett dåligt alternativ hade jag haft chansen att gå om. Tyvärr blev det inte så för min del, jag körde lite för fort istället men behöll min andra placering! Kom i mål som 2a i mitt heat med en 13e tid, tidsmässigt var den snabbare än första heatet trots de små incidenterna.


Var nervös inför tredje heatet! Jag låg på en 12e placering och på gränsen att åka semifinal, visste att jag inte kunde göra större missar för då skulle jag missa min semi som jag länge väntat på att få åka!
Vet att jag kör mot flera snabba förare! Bland annat Göran Tell! Jag var startsnabbast denna start, tyvärr med en ytter som gör att jag får släppa lite mer än jag hade velat. Kommer på utsidan hela första kurvan på en andra placering. Inför hoppet släpper jag dock en placering för att inte hamna på utsida och riskera fler platser. Tar alternativet direkt, hamnar i lite trafik och blir lite bromsad just i början när vi ligger sida vid sida. Nu börjar det gå ruskigt fort ner mot järnvägen när man kan hålla fullt på 4an utan att tappa fäste! På andra varvet tar framförvarande alternativet och jag hamnar på en fjärdeplacering med chans för att förbättra. Alla framför har ju inte tagit alternativet! 
Jagar fort ikapp volvon som kör framför mig, han hade fått något problem så bilen gick inte alls som den skulle. Tar mig om smärtfritt och jagar från min 3e plats. Vid alternativet så ser jag att jag är chanslös mot Tell! Men tar mig upp på en bra 2a plats i heatet! Håller den i mål även fast jag missar lite på några ställen. Blir en 13e tid och nu var det bara att sitta o vänta på resultaten och se om jag får åka.Fick åka semifinal, det var på håret! Vi hade exakt samma poäng jag och en annan men jag fick åka p.g.a särskiljningen. Start i sista ledet så lastar in 20kg extra för att kunna få en bra start och kanske vara med!

Var ett misstag från min del att lasta in den extra vikten, vi var alla ganska jämna i starten och jag blev sist med startspåret jag hade. Jag hade tur att det blev tumult i starten så jag kom ut på en fin tredjeplats efter första kurvan och några snurrningar. Försökte hålla efter Anton Hedlund så gott jag kunde och det gick ganska bra, ingen av oss som låg på första andra eller tredjeplats tog alternativet direkt men fjärde föraren gjorde det. På andra varvet går både jag och Hedlund upp i alternativspåret, han klarar att hålla sin 2a placering medans jag tappar ner mot en 4e. Försöker hålla efter de andra så gott jag kan men ser inga möjligheter att ta mig förbi, och de sista varvet tappar jag mot de andra. Tyvärr hamnade jag just utanför final på en fin 7e totalplacering under tävlingen! 

En stor förbättring mot tidigare tävlingar, nu fanns ju farten redan från början. Tyckte det var en grymt rolig bana, har ju knappt testat den innan för sist jag var hit gick bilen bara sönder! Hade väldigt trevligt och fick träffa mycket folk. Ett extra tack till mina privata sponsorer som hjälper mig oerhört mycket. Utan alla som ställer upp så skulle inte det här vara möjligt.

Nu blir det att försöka åka och träna så mycket som möjligt, nu på Onsdag blir det Kalix som håller träning så ska dit! Sen ska jag försöka träna på hemmabanan 2 gånger i veckan, körningen måste förbättras och misstagen minskas. Det är lång paus innan nästa tävling, nästa planerade är Norrlandsveckan i Skellefteå, men jag tror att jag ska försöka köra någon Sprint här uppe för att hålla mig varm i kläderna. Ihelgen så tänkte jag ställa ut bilen på Midnight Sun Meet här i Gällivare om allt går ihop och det inte händer något under träningen! Kom förbi och säg hej och fråga om bilen eller något annat du undrar. 

Lördag 16e, tid vet jag inte ännu!
Efter det så har vi inte fruktansvärt mycket att göra på bilen, ska svetsa fjäderbenstornet som har spruckit under helgens tävling. Sen är den nog redo för nästa drabbning!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar