8 oktober 2017

KM 2017 Team Saivis

Under lördagen så körde vi klubbtävling här i Gällivare. Teamet ställde upp i 4 olika klasser med 6 olika förare. Det fanns 3 förare i seniorklassen, 2 i junior, 1 dam och 1 veteran.
Det var otroligt dåligt underlag efter den regniga veckan, det vart regndäck för hela slanten och tyvärr missar jag mycket i starten när jag inte kör med slicksen.


Första heatet började inte bra för mig, fick inte i växeln i starten och var toksist ifrån plattan. Lyckades köra om en bil i första kurvan och kunde börja jaga ikapp de andra! Därefter gick två bilar in i alternativspåret och jag var helt plötslig på en tredje placering efter morsan.  Jag jagade ikapp henne så jag låg just bakom och avvaktade. Försökte hitta någon lucka men otroligt svårt i det här vädret som var. Lyckades tillslut komma om henne på långrakan och jagade nu en första plats. Kände att jag hade bra kontroll på bilen och har alltid kört bra på blött underlag. Bara några kurvor bort gör ledaren ett misstag och jag tar mig om på innern. Håller ledningen efter alternativspåret och vinner det här heatet! Grymt nöjd efter en sån dåligt start.I det här heatet mötte jag mamma, pappa och Filip högnelid som är en kompis till mig! Tror inte man kan få en bättre teamuppgörelse än den vi hade i det här heatet. Jag var lite seg i starten men låg på en fin andra placering inför första böjen. Där såg jag att pappa försökte på en ytterrökare och lyckades galant med den. Han kom om både mig och Filip. Filip ställer till det lite och det blir trångt. Får bromsa in för att inte köra på honom. Pappa lyckas då ta alternativet och kommer ut i ledningen. Jag jagar på och försöker stressa honom även om jag har alternativet kvar. Ligger tätt bakom honom och tar alternativet på andra varvet för att kanske kunna jaga ikapp och göra en omkörning. Jag kommer ut på andra plats igen och börjar jaga. Inför målgång så har jag nästan kommit ikapp pappa men jag får nöja mig med en andra placering det här heatet.


 Jag ledde totalen inför sista heatet! Hade ett ganska bra startspår i det här heatet och körde återigen mot Filip, Mats, Ranita. Det här heatet var jag överlägset sista i starten. Inför målböjen ser jag att pappa försöker gå på insidan så jag går ut och kör om Ranita på en ytterrökare medans Mats kör om henne på innern. Filip som tog ledningen går in på alternativspåret direkt medans jag och Mats fortsätter ordinarie. Jag kör inte fortare än pappa nu och har problem att hänga med, så sticker in på alternativspåret på mitt andra varv. Klarar av att hålla undan Filip högnelid som hade chans att köra om mig. Jag jagar på med när Mats går in i alternativet så behåller han ledningen. Inför målgång ligger jag honom i bakluckan.

För första gången under dagen fick jag en grym start! Jag var ut 3a från plattan bakom Jens Vikström och Lars mohren. Bakom mig efter första kurvan var farsan, Rickard och Erik Sundkvist. Jag visste att jag hade en bra chans att vinna det här när jag var före pappa i starten som jag tyckte hade kört fortast under dagen. Jag och de två framför mig tar vanliga spåret medans pappa går in i alternativet direkt. Jag och Jens Vikström lyckas köra om Mohren uppe på gamla rallycross banan. Efter det ligger jag bakom Jens och försöker köra om. Ger det flera försök men han stänger bra. Tillslut på varvet efter kommer jag om innan alternativspåret. Det här gör att jag tar över ledningen och måste köra fort för att hålla undan Mats som redan tagit alternativet. Kör hårt över några curbs och tvåhjular men klarar det fint annars. Jag tar alternativet och Jens kör om mig, jag lyckas hålla Mats bakom mig och vet att jag borde vinna det här bara jag inte kör bort mig. När jag kommer in i Målböjen så går min drivknut sönder och alla chanser till vinst är borta. Jag körde av efter ett varv eftersom jag låg sist av alla kvarvarande bilar. Farsan lyckades ta vinsten även fast kylarslangen gått sönder och styrservon. Han gjorde en snygg styrning och förtjänade absolut vinsten.
Vinsterna gick till vårat team! 
Mats Andersson Senior
Axel Andersson Junior
Sofie Öhman Dam
Ove Öhman Veteran.

2 kommentarer:

 1. Imponerande tävling, när man läser detta så känns det som att man var på plats igen och såg tävlingen. Helt fantastiska körningar av de Gul/röda Saabarna, lite trist bara att du blev snuvad på en säker seger på grund av ännu en brusten drivknut. Men kul för farsgubben, han behövde nog en seger efter allt skruvande i både rallycrossen och folkracebilarna.
  Jättebra skrivet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja hela teamet levererade verkligen! Drivknutarna vill inte alls hålla för mig, kanske får börja köra lugnare. Han behövde det nog inför vintern så han har något att komma med ända tills nästa säsong!

   Radera