19 juni 2017

Helgens besvikelse i Vännäs.

Vi drog till Vännäs och tävlade ihelgen! Vi övernattade i Lycksele och begav oss ganska tidigt mot Vännäs. Redan påväg dit så kom jag på något vi hade glömt hemma. Fönsternätet till bilen hade vi gjort en bättre upphängning för, men såklart lämnat nätet hemma. Direkt jag kom dit så fick jag gå runt och leta efter någon som hade ett nät till salu eller utlåning! Som tur var kom ML Motor med ett nät jag fick köpa. Väldigt skönt att få det ur vägen. Besiktningen gick bra och vi satt nu och väntade nervöst på starten.

Träning
Jag körde träningen och testade mig fram första varvet där det inte togs någon tid. Snurrade vid målböjen då jag drog för mycket i handbromsen. Ingen skada skedd då det var nästa varv som räknades. Tyckte träningen gick helt okej förutom några små missar, t.ex. missade jag en växel på tredje varvet som drog ner tiden betydligt. Tror jag hamnade på 17e tidsplacering av 22.

I heat 1 höll jag lite för lite varv i starten, jag testade på ca 4000 varv men då dog motorn lite i starten och förlorade otroligt mycket på det. Trots det var jag 3a upp över hoppet och tog alternativet direkt jag hade chansen. Hamnade på en 5e plats efter det men kunde ligga bakom de två som kört om mig när jag valde alternativspåret. Jag ligger bakom de här bilarna in på 2a varvet där de går in i alternativspåret. Jag förivrar mig lite och kommer tyvärr bara förbi en av bilarna. Jag fick en sladd som gjorde att jag förlorade tid och lämnade en stor lucka som han tog sig förbi i. Jag fortsätter köra i ganska bra tempo men sladdar bort mig i målkurvan och vänder. Jag tog mig i mål som 5a men inte med någon bra tid alls. 
 I heat 2 höll jag mer varv, ca 4700. Jag kom iväg mycket bättre men hade behövt ha pyttelite till för att bilen ska orka iväg riktigt bra. Jag tog ledningen och var först upp i hoppet där jag laddade rejält. I luften lyckades jag växla nästa växel och drog på igen när jag landade. Tyvärr fick jag gashäng p.g.a en felgjord pedalstopp. Riktigt surt när jag kom så bra iväg och hade fått köra fritt. Jag slog av bilen och blev bogserad i mål.I heat 3 så orkade bilen inte spinna runt när jag värmde däcken, jag hörde att den inte gick bra men testade en start ändå. När jag insåg att det inte bara var att stiften hade satt igen sig lite så backade jag bak bilen för att inte vara ivägen för mina medtävlande vid eventuell krock. Vi har komptestat motorn och har bra komp på alla cylindrar. Vi har även startat upp bilen och den går som den ska nu. 


Trots att man känner sig otroligt besviken så hände annat bra i Vännäs. Jag träffade mycket folk man inte ser på tävlingarna som är högre upp i landet. Jag fick en balaklava av Eva-Britt Sandström som har kört rallycross förut, hon tyckte min var lite gammal. Vi kommer testköra bilen så snart som möjligt, vi ser just nu inga hinder till att starta i nästa tävling som går av stapeln i Skellefteå, det är RM tävling och sedan följer Norrlandsveckan efter det. Det blir en intensiv vecka med 5 tävlingar om jag får starta i RM också. 

Som vanligt hittar ni alla filmer på titellänkarna som jag har lagt upp.
Tävlingsfotona levererade av Eilert Gezelius som gör ett grymt jobb på våra folkrace och rallycrossbanor under sommrarna.

Här nedan ser ni vår nya skylt för att visa upp våra sponsorer. Den + tältet kommer finnas under våra resterande tävlingar.

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar