30 augusti 2016

Rallycross i Vännäs.

Sen uppdatering p.g.a jobb m.m. men här är den iaf!

Åkte till Vännäs för att tävla, var rallycross DM som gick av stapeln där.
När vi kommer dit så regnade det, det slutade dock just innan första starten på tidsträningen.
När jag kör tidsträningen så känns det riktigt bra, jag märker att jag kör för fort på några ställen och jag ökar takten från första varvet till andra. Det blev en tredjetid! 


I första heatet så hamnar jag med tre andra snabba bilar, ganska jämn start. Jag släpper upp för att kunna ta innerspåret, hade det gått vägen så hade jag varit ut först av alla. Tyvärr så hamnade jag in i en annan bil och tappade farten och kom ut 4a. Därefter försökte jag hänga på han framför mig, bilen dog när jag skulle ha i 1an i en kurva och förlorade tid. Stressade upp mig lite men hann ikapp framförvarande igen. Sen ett varv senare gör jag bort mig och kör av banan.


I mitt andra heat för dagen så är jag 3a ut i starten, får upp bra fart och tar alternativet på andra varvet och behåller min tredjeplats. Tyvärr så går mitt oljedrev sönder igen. Så där tog det stopp, hade det hållt så hade jag nog kommit 2a men det kan man ju aldrig säga säkert. Nu är hela motorn inne på renovering och jag ska även byta block, nu hamnar motorn i en Bmw e36. Är osäker ännu vad som händer med Saaben, hade varit fränt att behålla den och ha den som reserv med en Volvomotor. Men samtidigt så är det innestående pengar. Nu till helgen ska jag ratta Bmw e36 328 i folkrace här i Gällivare, det blir två väldigt spännande dagar då jag själv känner mig lite osäker i bakhjulsdrivet.


Den här veckan har vi även lagat mammas Saab 99a som har stått i två år. Hennes favoritbil, vi får se hur hon trivs i den nu när hon har vant in sig på Saab 900orna. 

Felix och Axel kör som vanligt varsin Saab 900a.
Pappa ska köra Opel Vectran jag hade i Älvsbyn, och han ska försöka slå mig med den för att jag tycker den går så dåligt.

2 kommentarer:

  1. Då får vi se hur det går för alla i Team Saivis. Håller nog en liten slant på Mats faktiskt, tror att han är väldigt sugen på att slå dig.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tror inte det är så svårt att slå mig ;)

      Radera