18 april 2018

Nya motorn

 Har blivit lite stillestånd på bloggen, men har pågått desto mer i garaget kan jag lova! Det har beställts grejer, demonterats motorer, fått nya motorn och installerat den. Tänkte gå igenom lite av det här!


Vi beställde en ny oljekylare till nya motorn, vill verkligen inte få nå problem p.g.a att man använder en gammal eller inte använder någon alls! Billig försäkring för att allt ska vara ok.

Ny lamell och urtrampningslager kom också förra veckan, min lamell började slira sist jag körde på isen så den hamnar som reserv om jag måste byta på tävling. Egentligen hade jag velat ha en ny reserv men man kan inte få allt!
Oljebyte i växellådan efter ett års körning. Den såg ut som ny. Hällde i ny olja för att vara säker! Trist att komma på en tävling långt bort och så går växellådan p.g.a dåligt underhåll.

Ganska direkt när vi fick hem motorn till Gällivare började arbetet. Fort fick vi ihop motor och växellåda. Sen har det pågått lite arbete i motorutrymmet som gjort att montering fick vänta en dag.

Nya skärmar bak! Blir en grym förbättring mot mina slitna skärmar jag använde hela förra året och bara lagade. Vi väntar på front och bakre kofångaren ännu. Kommer nog bli riktigt snyggt.Montering av motor och växellåda i ett paket gick riktigt bra. Inga konstigheter alls, men det är inte något man kan göra ensam, vi var 3st som hjälptes åt att hinka i motorn. Såklart med hjälp av en motorlyft. Motorn kommer från JB Engine, det enda som är kvar från min gamla motor är remhjulet och förgasarna. Allt är nytt annars!
Montering av oljekylare, sitter längst fram i bilen men ändå skyddat. Hoppas jag inte kommer ha några problem med kylning i år då vi byggt om allt för att undvika det!
En hel drös med däck har jag också! 2st av dom som jag använde förra året var helt slutkörda! Hade inte gått att köra många meter till på de. Som tur är så vann jag faktiskt 3st nya däck förra året på ett lotteri som man deltar i när man kör RM/SM!
 Anders slänger på de nya däcken och av med de gamla. Så nu har jag ett löst däck utan fälg som reserv, och ett på fälg som reserv. Borde räcka så tycker jag!

Arbetet med att få ner bilen från kärran är inte så lätt som man kan tro. En motorlyft, några pallbockar och domkraft behövs. Skönt att äntligen få ner bilen på hjul och varmköra motorn. Efter varmkörning och oljebyte startade vi upp den och den lät brutalt. Var tvungen att dämpa ljudet i den mer eftersom den aldrig hade blivit godkänd. Sagt och gjort, en annan ljuddämpare fick åka på.
Mycket ombyggt på bilen, mycket nytt, kan inte bli annat än bra! Nästa vecka ska den på bromsning och allt ska vara klart till dess. Har egentligen inte så mycket kvar utan väntar mest på lite delar, t.ex. nya bakdämpare och fjädrar, nya fronten osv!

Filmer från bromsning kommer såklart finnas, troligtvis kommer det upp på min Facebook Oskar Andersson Motorsport AB.Ett nytt bakljus fick jag tag i. Behöver ett till. Har ett par ljus jag kan stoppa dit i nödfall men de är inte lika snygga. Har även sett flera stoppa igen hålen med plast men jag tycker det är snyggare och bättre med mer bromsljus, då missar man absolut inte när jag bromsar!
Påminner även om Personlig sponsring, öppen till 30 april!
Kostar 250kr så får man sitt namn på bilen, betalning via swish 0730551444 eller så kan man föra över via bank. Kontakta mig för mer info!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar