15 januari 2017

Bagaget nästan klart!

Nu har det hänt en hel del i garaget igen! Vi har byggt på så mycket vi bara kunnat och det är inte mycket kvar innan det "bara" är motor och växellådsfästena kvar.

Vi har bland annat gjort klart hela bagaget utom tanken, och ovanför är en bild på det. Det ska inhandlas lite slangar sedan men det görs efter lackering och när vi ska montera det klart. Det är egengjorda fästen till kylaren så att man lätt ska kunna ta ut den. Kylaren kommer från en Chrysler voyager och fläkten är från Saab 9000, till det kör vi ett nyinköpt Davies Craigs system som kommer styra vattenpumpen och även fläkten. Sen har vi en mindre fläkt längre fram för extra kylning vid behov. Den kommer sitta på knapp.

Har kört med Davies Craig systemet i min Saab 99a innan och det funkade väldigt bra! Har aldrig haft problem att motorn gått varm efter att jag bytte till systemet.


Ett ställbart rattfäste har också blivit tillverkat, just nu sitter det bara temporärt med slangklammer för att se hur det skulle bli. Till veckan ska det lättas, ställas in och svetsas dit. Kommer vara 6cm ställbart.


Vi satte såklart dit framvagnen och testade vars ratten kommer hamna. Det ser man på bilden nedanför.
Här har vi svetsat ett extra stag så att fjäderbenstornen bak inte ska ge upp. Har fått tips att det kan vara smart att göra stag eftersom det kan vika in sig annars.


Vattenledningar har vi börjat med, det här ska vi först lägga klart och löda ihop efter lackering men det är färdigmåttat och lagt in för passning. För genomföring i torpedväggen så svetsade pappa dit två rörbitar som passade. Sen tätas det med brandsäker silikon.
 Rörläggning, vi försöker gå så tätt mot golvet vi kan hela vägen. Såklart ska det även isoleras i kupén enligt reglerna men det blir ett senare projekt.
Vi tog kopparrör för att det är lättare att ha att göra med, då behöver vi inte hjälp att svetsa ihop det. Aluminium är ett alternativ men då ska man kunna svetsa eller känna någon som har tid att svetsa åt en.


Förutom det så har jag gjort en Facebook Sida som heter Oskar Andersson Motorsport AB
Där kan ni också följa mig för live uppdateringar vad som sker på tävlingar och liknande.
Det var allt för denna gång! Nu på måndag blir det EM arbete så det kommer inte hända alltför mycket på bilen.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar