31 december 2016

Taket är på!


Nu har vi varit mycket i garaget igen!
Jag är där varje dag jag bara kan.
Pappa och Anders har såklart också varit där, det vi har gjort är att pressa p-ändor för framvagnen.


Vi har även färdigställt krängningshämmarstagen! Nya armar på dom. De gamla delarna såg förjävliga ut och var tvungen att bytas.


När jag och Anders skulle pressa ur en bussning ur bakaxelklumpen så sprack örat. Det är andra gången en klump går sönder p.g.a att bussningarna är svåra att pressa ut. Nu har jag köpt en ny som kom utan bussningar. Vi stoppar dit egengjorda oxylitbussningar.

De här locken som gått sönder kommer svetsas ihop och vara reserv.Vi har målat bågen, när taket kommer på så blir de här ställena oåtkommliga. Därför målar vi innan taket svetsas fast igen.


Jag har kapat ur skärmarna ännu mer, Nu passar plasten ganska bra. Jag kapade någon cm för mycket så det blev en glepa. Det fixade pappa lätt med svetsen senare på kvällen!
Batteriets placering, vi har även svetsat dit pinnar för fastsättning av kylare. En mer komplett bild kommer efter nästa gång vi varit i garaget och fått testa kylaren på plats ännu en gång.


Senare under kvällen blev taket påsvetsat.
Stödstolparna som satt i dörrkarmarna tog vi bort och allt blev riktigt fint. Bågen sitter thight hela vägen runt. Jag fick kapa ur takluckans förstärkning för att bågen låg så nära.


Pappa svetsade med gasen. Innan lackering så kommer jag troligast spackla så att skarvarna inte syns. Det får tiden utvisa om det blir så!


Hålen var bågen går till fjäderbenstornet har jag täckt igen. Vart helt okej. Aluminium, popnitar och silikon kommer man ganska långt med. När lacken kommer på så kommer det bli riktigt snyggt!
Här testar vi vingen, lyset, skärmen och bakluckan. Allt sitter riktigt bra, vingen kommer vi vara tvungen att modifiera.

Jag tror att det kommer bli riktigt grymt!Jag har även beställt fler fram och bakskärmar, dom kommer säkert smälla första heatet jag kör!

Det var allt för den här gången!
Gott nytt år!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar