6 oktober 2016

Veckor i garagetHar varit i garaget de senaste veckorna och försökt få iordning någon bil till årets sista tävling. Bilklubben Dundret KM, nu är nästan min Saab v4a helt klar. Vi ska lufta bromsarna och testa den så ska allt vara good to go.

Vi har bytt bromsok bak på den till Opel Ascona, det var lite jobb att byta. Fick kapa av det gamla fästet och svetsa dit ett nytt fäste. Vi rätade såklart även bakaxeln och Mats har gjort ett nytt stag för att hålla den på plats den här gången. Delarna har vi fått från en Mazda 323f som vi skrotat under de senaste veckorna och en Opel Ascona som vi håller på att skrota.

Inför KM ska vi även byta motor i en Saab 900, vi har hittils tagit ur motorn ur en bil som vi senare ska skrota. Nu ska vi byta lager på den eftersom dom var dåliga. När den bilen är helt klar ska vi börja med Ranitas Saab 99 så att vi har så många bilar som möjligt klara inför KM.
Vi lyfte Saab 900ans kaross och tog motorn underifrån. Nu återstår lite renovering sen ska den in i en färdig folkrace kaross där motorn gått sönder tidigare i sommar.
Såhär ser infästningen till bromsoken ut nu.
Vi bytte eftersom de förra bromsoken var helt slut och vi hade de här hemma. Istället för att försöka renovera upp några gamla.
Efter KM så ska vi städa upp allt i garaget, försöka få iväg lite bilar till en annan förvaringsplats och sen börja med Bmwn till rallycross, redan nu har jag fått en bläster jag får låna så det är väl blästring och lackning som blir de första.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar