13 juni 2016

Kraschen i Kalix

Har varit och tävlat i Kalix under söndagen. Såklart med min Saab V4a som är min favoritbil.
Vi hade rätat upp bilen sen Gällivares tävling (inlägg kommer) och den såg bättre ut än den gjort på flera tävlingar, den var rätad, målad, vi hade även rätat upp bakaxeln. Jag och min farbror drog iväg mot tävlingen, var taggade för en heldag i solen på Kalix motorstadium.


1a heatet

I första heatet tog jag starten, kunde starta på rätt höga varv då jag kör med slicks. Kom iväg bra men körde lite för fort in i några kurvor och tappade därav tid. Bromsarna tog inte riktigt lika bra som jag har varit van vid och gjorde flera missar. Trots det så gjorde jag 3 grymma varv och kom i mål först av alla. Klarade mig även från startsmällar. Tryck här för att se youtubeklippet från första heatet.
2a heatet

I andra heatet fick jag även nu en ganska bra start, kom iväg som andrabil men hade ytterspår. Det blev trångt i förstakurvan men kom ut som tvåa tillslut. När vi kommer upp i velodromen lyckas jag köra om ledaren. Nu laddade jag för att få ett försprång, även i detta heat kör jag lite för fort i några kurvor. När jag kommer ut på andra varvet så tar jag alternativspåret och blir då omkörd. Den bilen som körde om mig har inte tagit alternativspåret så nu hade jag bara kunna ligga bakom och avvakta. Tyvärr så visste jag inte om det och tog första bästa luckan jag hittade, det var lite för trångt och bilen blev totalkvaddad i ett räcke. Här finns den videon!


Båda fjäderbenen, drivknutarna, och servon gick sönder. Söker massa nya delar.
Lyfte upp bilen med hjälp av traktor
Till och med bakaxeln och infästningen gick sönder, båda däcken, fälgarna.

5 kommentarer:

 1. Ser inte kul ut. Det är en massa jobb för att få ut den på folkracebanorna igen, eller skrotar du den nu?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej trist o skrota, antingen säljer jag eller fixar! Lutar mot att fixa den :)

   Radera
 2. Lite för het på gröten där kanske, men du är ju ung och har framtiden för dig��

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo kunde ha avvaktat! Men man ska ha mer koll än vad jag hade :D

   Radera
  2. Ja bilen gick ju som en raket och din körning var härlig att se, snudd på lite överlägsen i vissa lägen,lite mer kyla så hade det nog gått hela vägen till final och lite till.

   Radera