15 juni 2016

Gällivare - folkrace i tre dagar

Tänkte skriva lite om Gällivares 3-dagars tävling som varit den 4-6 juni! Även här körde jag min Saab V4a, tycker ju om bilen även fast den inte är i sitt bästa skick just nu.

Lördag

Heat 1

I första heatet kom jag två ut i starten efter Nordin som var riktigt startsnabb. Höll efter honom och ingen av oss gick in i alternativet på första varvet. Jag ville inte hamna bakom någon av de andra förarna som jag sen kanske skulle ha problem att köra om. På andra varvet så tar jag alternativet och knappar snabbt in på Nordin som dels har fått punktering. Inom kort passerar jag honom och kunde lungt ta hem segern i första heatet. 


Heat 2

I andra heatet möter jag än en gång Nordin, den här gången tar jag starten och blir inte uppföljd av honom direkt då han även nu får en punktering. Jag känner mig hyffsat säker och tar alternativet och blir då omkörd, jag ligger bara bakom och avvaktar och tar återtar min förstaplats varvet efter då framförvarande bil går in i alternativet.
Heat 3

I tredje heatet så kommer jag tvåa ut i starten efter Wollbro, han var sanslöst snabb i sin Mazda.
När han tar alternativet på andra varvet så kommer jag om, men jag vet att jag måste utöka om jag ska kunna vinna. Tyvärr så lyckas jag inte utöka någonting och blir därmed omåkt när jag tar alternativspåret. Jag kommer in som 2a och var totalt 3a in i A-Finalen.A-Final

I A-Finalen så kommer bara 5 bilar till start. Jag på femmans spår, Morsan på 4ans, Forsman på 3ans, Razmus på 2ans och Sundkvist på 1ans startspår.

Jag kommer ut som tvåa i starten men väljer att gå in på alternativspåret på första varvet då jag tycker att ledaren inte håller samma tempo som mig. Jag blir då omkörd av 3 bilar, I kurvan efter alternativspåret kör två bilar rakt och jag ligger nu på 3e plats och är enda bilen som har tagit alternativspåret. En efter en tar jag bilarna när de går in i alternativspåret, jag låg just i luckan på ledarna så var inga problem med det.

Resterande av varven kunde jag ta det lite lugnare då jag visste var motståndarna var. Så den här dagen fick jag stå högst upp på pallen, morsan rullade in på en tredje placering efter Razmus!Söndag


Heat 1

Under första heatet så tog jag en överlägsen start. Tyvärr varade inte lyckan länge då en drivknut gick sönder efter bara några kurvor. Jag tog det lungt men fortsatte för att få poäng. Jag slutade på en 5e plats i det här heatet.


Heat 2

Heat två gick lite bättre, tyvärr var det en väldigt trång start så jag fick både punktering bak och bakaxeln vart sne. Ändå kom jag ut som tvåa i förstakurvan, jag valde att inte ta alternativspåret då jag inte vill bli omkörd och förhindrad. Jag tappar hela tiden på Nordin som är ledaren i det här heatet. När han tar alternativet har jag ingen chans att köra om så jag tar också alternativet. Vi håller båda våra placeringar in till mål. Tvåa med punktering och en sne bakaxel får jag vara nöjd med!

Heat 3

I heat nummer 3 kom jag ut som 3a efter Morsan och Sundkvist, Jag var på morsan lite i början och stressade men valde att gå in i alternativet då jag inte fick några luckor. Förlorade en placering på alternativspåret men tog tillbaka den på rakan efter! Nu var det bara att jag ikapp, Sundkvist hade en stor ledning. Ganska snabbt kom jag ikapp morsan så att jag visste att jag kommer om ifall hon tar alternativspåret. Mycket riktigt på samma varv tar både sundkvist och hon alternativet och jag hamnar bakom sundkvist och får jaga.  På tredje och sista varvet är jag ikapp honom, jag ligger o stressar inför första kurvan men får ingen lucka jag kan ta. Jag känner på många ställen att jag hade kunnat köra snabbare men får tyvärr ingen lucka innan mål och slutar som 2a i det här heatet.

B-Final

Tyvärr vart det bara en B-Final för mig den här gången p.g.a mitt första heat och den dåliga placeringen där! 

Jag får en ganska bra start och kommer ut som 2a. Ligger och stressar på ledaren och försöker hitta en lucka snabbt. Tyvärr har jag inte så mycket högre tempo att det blir lätt att köra om. På andra varvet väljer dock bilen att svänga in på alternativspåret och jag får fritt. Jag utökar ledningen och kan ta alternativspåret utan några bekymmer. Tyvärr så när jag går in på mitt sista varv så dör bilen. En helt klar B-Final vinst blev istället en 5e placering.Måndag - Sprint

På måndagen var det dags för en sprint! Tyvärr finns det inte mycket att säga om den förutom tider.
Min första tid blev ingen bra, i starten så fick jag bekymmer och det tog flera sekunder innan jag kom iväg. 1:44 blev den tiden på, en 5e tid eller något liknande. Min andra tid blev min bästa, den var på 1:40,59 och var cirka 1 sekund efter vinnaren. Nu var banan i något sämre skick så det var få som gjorde bättre tider. Som tredje tid fick jag 1:41,49 tror jag. Vinnaren som den här dagen var Tobbe Nordin hade ungefär en tiondel snabbare tid i de sista två tiderna.Som vanligt så finns alla klipp som blivit filmade, till höger i spalten hittar du till min Youtubekanal.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar