20 april 2016

Bygge av rallycrossbil

Det har varit mycket skruvning här sista tiden, bland annat så har vi satt ihop 2 växellådor till min rallycrossbil.

.
Vi har svarvat en hylsa till lådan som kan svikta vid tryck, förstärkt växelföraren, stålfinger, ett starkare lock till diffhuset. Så vi hoppas att de här två lådorna ska klara sig genom sommaren utan några bekymmer. Vi har ett flertal reservlådor hemma som man får göra iordning ifall en av de nuvarande går sönder.

Jag köpte en förstärkt växelförare och ett stålfinger till lådan,

Här är allt snart ihopsatt, bara några delar kvar.
Vi har också börjat skruva i min rallycrossbil för att jag ska kunna stoppa i volvomotorn. Nu väntar vi på att få tag i rätta blocket så vi kan göra motorfästen. Motor, växellåda, drivaxlar, servostyrning är borta, det enda som finns i motorutrymmet nu är några kablar.Vi har även tagit isär servostyrningen för att kolla varför den läkte, hela styrstången var sne. Anders har rätat den och den är så bra som den någonsin kan bli nu!
Pappa och Anders har tagit lös motorn från en av våra 900or, den här bilen ska Axel köra med i sommar!

På vårt kvällspass i garaget så hann dom ta lös motorn och få in en ny motor, det är inte mycket kvar innan den bilen är klar för start!


Nu börjar det snart vara dags för säsongen, jag kommer jobba förfullt med min rallycross bil eftersom jag bara har småfix på folkrace-bilarna innan dom är i ordning, bara jag får tag i ett block så jag vet var motorn hamnar. Snart kommer min nya motor och då måste den in snabbt så vi får bänka och ställa in den innan tävling! Vi får se hur det går.

4 kommentarer:

 1. Vi får hoppas att du får tag i ett låneblock så motorfästen och extraktorrör kan börja tillverkas.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Annars blir det svårt att köra första tävlingen, men vi ska nog hinna.

   Radera
 2. Jag har både block och topp som ni får låna, lite långt bara.
  MVH
  Roger Ignberg

  SvaraRadera
 3. Jag har både block och topp som ni får låna, lite långt bara.
  MVH
  Roger Ignberg

  SvaraRadera